Presedintia comisiei juridice din Camera Deputatilor a fost din nou disputata vineri intre PD-L si PSD, dupa ce in urma cu o zi, cele doua formatiuni convenisa ca sefia comisiei sa revina democrat-liberalilor. Un grup din PSD, reprezentat de Adrian Nastase, doreste ca presedintia comisiei juridice a Camerei Deputatilor sa fie data PSD urmand a fi ocupata de deputatul Florin Iordache.
Liderii grupurilor paramentare din Camera Deputatilor convenisera, joi seara, ca sefia comisiei juridice sa revina PD-L, iar cea a comisiei de buget, finante sa fie data PSD. Liderul grupului PD-L Ioan Oltean a declarat joi, dupa sedinta liderilor care a durat cinci ore, ca "batalia s-a dat pe comisiile economice si cea juridica". Potrivit lui Ioan Oltean, PD-L a obtinut conducerea a sase comisii permanente din Camera Deputatilor, si anume presedentia Comisiei juridice, de Administratie publica, Aparare, Agricultura, Culte si a Comisiei pentru regulament.
PSD detine presedintia comisiilor de Buget, Sanatate, Invatamant, Politica economica, Industrii si Abuzuri.
UDMR a obtinut presedintia Comisiei de politica externa, grupul minoritatilor a primit sefia Comisiei pentru drepturile omului, in timp ce PNL are presedintia comisiilor de Munca, IT si Egalitate de sanse. Oltean, liderul grupului parlamentar al PD-L din Camera Deputatilor, a mai spus ca la negocieri "nimic nu s-a transat prin vot, ci prin consensul participantilor".
Valeriu Zgonea (PSD) a precizat ca discutiile au fost mai greoaie pentru ca PD-L si PSD au circa 75% din mandatele in Parlament, precizand ca in ultimele legislaturi raportul dintre majoritate si opozitie era 55 la 49%.