Cautare

1503 de rezultate pentru "capital" (2.74 secunde)
In context, Videanu a subliniat ca urmatorul acord cu FMI ar urmari sa credibilizeze Romania pentru a se putea imprumuta de pe pietele de capital, un imprumut de la Fond urmand sa se faca doar in cazul unei "defectiuni"
"Pentru restabilirea echilibrelor economice a fost necesara o corectie fiscala de amploare, ale carei efecte trebuiau sa fie atenuate de o absorbtie foarte accelerata a fondurilor europene in scopul inlocuirii fluxurilor de capital strain care s-au redus drastic dupa 2008.
Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, arata ca firmele cu capital privat autohtone detin cu doar 8 la suta mai mult capital social decat cele straine, dar au realizat profituri cu 23 la suta mai mari decat acestea.
Din perspectiva structurii proprietatii, 63 de companii sunt cu capital majoritar privat si 37 de companii sunt cu capital majoritar de stat. Ponderea cifrei de afaceri a companiilor cu capital majoritar privat a crescut de la 50,47% in 2002 la 53,98% in 2003.
Desi in perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2004, institutia a incheiat 138 de contracte de privatizare, pentru un capital social total de peste 15 mii de miliarde de lei, in portofoliul sau au mai ramas inca 142 de societati la care statul detine pachete majoritare de actiuni:
In octombrie pe piata de capital din Romania investitorii straini au adus efectiv 1.091,39 miliarde de lei, se arata in datele furnizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Compania austriaca OMV, viitor proprietar al Petrom, vrea sa obtina un miliard de euro in urma unei emisiuni de obligatiuni convertibile si a unei majorari de capital, transmite Reuters.
OMV a achitat sumele prevazute in Contractul de privatizare atit pentru pachetul de actiuni reprezentind 33,34% din capitalul social al societatii cit si pentru subscrierea aferenta majorarii de capital social.
Societatile de brokeraj din asigurari vor detine un capital social de minimum 250 de milioane de lei, pana la mijlocul anului viitor, potrivit unor norme emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, care a decis si majorarea limitelor de asigurare privind raspunderea civila a brokerilor.
Numarul tranzactiilor de pe piata de capital a crescut anul trecut cu aproximativ 50% fata de 2003, in timp ce capitalizarea bursiera a societatilor listate a avansat cu peste 150%, se arata intr-un studiu realizat de societatea de investitii financiare Iebatrust.
Drumul banilor duce spre Balcani “Actiunile din Europa Centrala devin prea scumpe si estimam ca noua destinatie a investitiilor va fi regiunea balcanica“, a declarat Jacob Grapengiesser, analist la firma suedeza de investitii East Capital.
In vreme ce unei firme din Polonia i se cere un capital minim de 12.300 de euro, in Romania, capitalul social minim pentru un SRL este de numai 54 de euro, adica doua milioane de lei.
Brokerii povestesc ca micii investitori au inceput sa realizeze faptul ca introducerea de la 1 aprilie a unui impozit pe castigurile de pe piata de capital nu este cu siguranta ceva de speriat.
Specialistii in finante-banci prezenti zilele trecute la un seminar pe probleme financiar-bancare au facut o analiza a perspectivelor pietei valutare in contextul liberalizarii contului de capital, adica a accesului nerezidentilor la depozitele in lei, apreciind ca in 2005 ar putea intra in Romania capitaluri de doua-patru miliarde de euro, iar in aprilie-iunie dobanzile de pe piata bancara ar putea cobori pana la 10-12 la suta.
Potrivit unui ordin al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), institutia va stabili firmele ale caror actiuni detinute de stat, tranzactionate pe piata de capital, vor face obiectul masurilor reparatorii prin echivalent.
Liberalizarea contului de capital ar trebui amanata Si masura prin care vor fi eliminate restrictiile pentru cumpararea de valuta de catre firmele romanesti, luata de BNR, ii nemultumeste pe exportatori.
Bancile si societatile de brokeraj vor avea la dispozitie o luna pentru a-si adapta programele IT la noile impozite care vor fi aplicate la dobinzile bancare si cistigurile de pe piata de capital, anuntate de Ministerul de Finante, a afirmat la Senat, ministrul de resort Ionut Popescu, la finalul unei intrevederi cu parlamentarii coalitiei guvernamentale.
Desi termenul pentru liberalizarea accesului nerezidentilor la depozitele in lei era 11 aprilie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a rezolvat aceasta etapa (a liberalizarii contului de capital) mai devreme.
Alte 535 de societati comerciale, la care statul detine un capital social de 6.344 de miliarde de lei, sunt insa neprivatizabile, iar 28 de companii au statut special, fiind din domeniul bancilor sau al institutelor nationale, transferate la alte institutii publice sau cu patrimoniul transferat la alte societati comerciale.
Operatorii de pe piata de capital din Romania vor putea sa realizeze activitati de stabilizare a pretului titlurilor, cand oferta de vanzare este mare, prin initierea unor ordine sau oferte de cumparare pe o perioada determinata, exclusiv pentru sustinerea pretului de piata.
google-analytics.com