Pretul actiunilor acordate persoanelor indreptatite sa primeasca titluri in contul restituirii imobilelor preluate abuziv de catre stat in perioada comunista va fi echivalent cu valoarea nominala a unei actiuni sau cu cel al ultimei tranzactionari pe bursa. Potrivit unui ordin al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), institutia va stabili firmele ale caror actiuni detinute de stat, tranzactionate pe piata de capital, vor face obiectul masurilor reparatorii prin echivalent.
Actiunile vor fi acordate la pretul minim, reprezentat de valoarea nominala a titlurilor. In cazul in care valoarea unei actiuni este mai mare decat pretul nominal, restituirea se va realiza la pretul ultimei tranzactionari pe bursa. AVAS va anunta oferta de capital disponibila in contul restituirii, dupa care persoanele indreptatite vor depune cereri privind atribuirea de actiuni la una sau mai multe dintre firmele incluse in oferta institutiei.
Potrivit ordinului, care aproba Regulamentul privind restituirea si atribuirea de actiuni in cadrul metodei de privatizare si restituire, o firma va putea fi inclusa de cel mult doua ori in lista cu societatile ale caror actiuni pot fi acordate drept despagubiri.
Durata primei oferte este de 90 de zile. In termen de 30 de zile de la inchiderea primei oferte, AVAS va emite o noua lista, care va cuprinde atat firmele din oferta initiala cu capital inca disponibil, cat si alti agenti economici.