Cautare

1294 de rezultate pentru "arminizare fiscala" (3.65 secunde)
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis un proiect de ordin, prin care va putea cesiona creantele fiscale pe care le administreaza, iar diferenta se va transforma în venit la buget, dupa ce OUG nr.
Miza este uriasa avand in vedere piata de consultanta fiscala din Romania. Pana acum, prin diverse incercari de modificare a legislatiei, inclusiv a Codului de Procedura Fiscala, s-a dorit ca declaratiile fiscale ale contribuabililor persoane juridice sa fie avizate obligatoriu de un consultant fiscal.
Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj a anuntat ca institutia a intocmit anul trecut 57 de plangeri penale pe numele reprezentantilor tot atator societati care ar fi facut evaziune fiscala.
El a mai spus ca s-au majorat incasarile si datorita "cresterii gradului de conformare la plata fata de aceeasi luna din 2008, intaririi disciplinei financiare prin cresterea actelor de control, dar si reducerii cauzelor de evaziune fiscala.
In schimb, agentii economici care activeaza in anumite domenii si care au un grad mare de risc de evaziune fiscala se vor trezi cu inspectorii fiscali pe cap si vor plati si sume importante la stat.
Acelasi sistem de compensare, prevazut de Codul de Procedura Fiscala, va fi valabil si la restituirea valorii reziduale a taxei, cand autovehiculul este scos din parcul auto national, se arata in proiectul normelor privind aplicarea noului sistem al taxei de poluare auto.Valoarea reziduala a taxei reprezinta suma care ar fi platita pentru respectivul autovehicul daca acesta ar fi inmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto national.
Premierul a precizat ca in 9-12 luni, "vom face o evaluare a impactului reducerii TVA la paine si vom vedea daca evaziunea fiscala a scazut in urma aplicarii masurii".
Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala; Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;
Dupa ce cotidianul nostru a mai relatat despre un amplu caz de evaziune fiscala bazata pe crime, fals intelectual si fraude de miliarde, reporterii nostri au urmarit evolutia acestui caz, constatindu-se cu stupoare ca organele competente nu au facut nimic pentru recuperarea datoriilor pe care le are Grupul de firme Bologa la bugetul de stat.
Conform directivei implementate in legislatia fiscala romaneasca, sunt neimpozabile: ... Operatiunile de fuziune sau divizare nu sunt transferuri impozabile pentru diferenta dintre pretul de piata al elementelor de activ si pasiv transferate si valoarea lor fiscala.
Incercarea este principiul fundamental aplicat in politica fiscala actuala. ... o politica fiscala de incercare. ... In rest, ministrul nu a vrut sa spuna nimic mai mult despre ce contine strategia fiscala la care Guvernul lucreaza in prezent si mai ales daca ea cuprinde sau nu majorarea TVA la 22%.
In alta ordine de idei, la sedinta convocata de prefectul Danut Culetu si la care au participat toti sefii institutiilor constantene, comisarul sef al Garzii Financiare, Cristian Radu, a adus in discutie evaziunea fiscala pe care proprietarii de vile de pe litoral o fac in perioada sezonului estival.
Organele de control se tem ca noul sistem va spori tentativele de evaziune fiscala si isi vor intensifica verificarile. ... "Vor fi mai multe tentative de evaziune fiscala ca pana acum.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala se plange ca nu are personal pentru inspectiile fiscale. ... Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sustine ca nu are suficient personal pentru a desfasura in bune conditii activitatea de inspectie fiscala.
Numarul infractiunilor de evaziune fiscala constatate in judet in primele sase luni ale acestui an este cu 81% mai mare decit cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
În ultimii trei ani, nici un caz de evaziune fiscala înregistrat în Dolj nu s-a soldat cu trimiterea în judecata a celor acuzati, a dezvaluit ieri directorul executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, Ioan Filipescu.
În ultimii trei ani, nici un caz de evaziune fiscala înregistrat în Dolj nu s-a soldat cu trimiterea în judecata a celor acuzati, a dezvaluit ieri directorul executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, Ioan Filipescu.
În ultimii trei ani, nici un caz de evaziune fiscala înregistrat în Dolj nu s-a soldat cu trimiterea în judecata a celor acuzati, a dezvaluit ieri directorul executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, Ioan Filipescu.
Ministerul Economiei si Finantelor a analizat toate posibilitatile de modificare a codului fiscal si a decis ca in 2008 nu va aduce modificari care sa fie puse in aplicare din 2009, a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian."De la modificarea codului fiscal din 2004 am avut stabilitate fiscala, iar in ciuda reprosurilor, stabilitatea fiscala este o forma evoluata de strategie fiscala", a spus Vosganian, la incheierea programului "Finalizarea armonizarii legislatiei fiscale si consolidarea administratiei fiscale", desfasurat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), de Agentia fiscala din Spania si de Directia Taxe si Impozite din Franta.In ultimii ani, Romania a avut un plus de 4-5% din produsul intern brut (PIB) la incasarile publice, cu toate ca din 2007 a trecut la metodologia europeana, a apreciat Vosganian.
In fond, este vorba de un conflict care mocneste de mai mult timp intre expertii contabili si consultantii fiscali privind disocierea activitatilor de consultanta fiscala de cele care tin de contabilitate. ... auditul financiar si consultanta fiscala.
google-analytics.com