Cautare

366 de rezultate pentru "mita" (4.30 secunde)
Cei doi politisti de la Brigada Rutiera a Capitalei, prinsi cand luau mita de la soferi, au fost trimisi in judecata.
Iulian Dumitrescu, presedintele Consiliului Judetean Prahova, a facut prima declaratie dupa ce procurorii DNA au facut mai multe perchezitii intr-un dosar in care acesta este suspect de luare de mita in forma continuata.
Un magistrat al Judecatoriei Caracal este urmarit penal dupa ce a fost acuzat de rudele unui condamnat ca ar fi luat mita de la liderii unui clan rival.
Sefa Sectiei de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti a fost retinuta dupa ce ar fi luat mita de peste 140 de ori.
M-au dus in Procuratura, am scos tot ce aveam in buzunar, printre care si suta de euro in bancnote de 20 pe care era marcat "mita”.
Tariceanu a mentionat ca ceea ce ingrijoreaza Bruxellesul nu este coruptia mica - a vamesului mituit cu 2-3 cartuse de tigari sau al functionarului care ia mita 6.000 de euro, ci marea coruptie.
Acesta este cercetat in dosarele Zambaccian doi si Matusa Tamara pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite. La inceputul lui septembrie, deputatii refuzasera probele trimise de DNA pe motiv ca sunt nule si cerusera altele noi.
Fostul primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, a fost arestat de PNA in cursul lunii aprilie 2003 pentru mai multe infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice.
Este vorba despre mita electorala din 2004, care ne afecteaza acum bugetul din 2005. Dar, dupa cum au aratat rezultatele alegerilor, electoratul tot a sanctionat PSD-ul, care PSD, la randul lui, ne-a… sanctionat pe noi, care trebuie sa-i platim, sa-i dregem greselile”.
Daca ea e Mita Baston, revolutionara de la pasopt, TRU face sa tresara de emotie cenusa lui Brucan, cand scrie despre "bandele lui Antonescu, Geoana si ale tradatorului Ciuhandu" de la Timisoara, la fel cum propaganda comunista "bandele lui Maniu", iar junele propagandist Brucan cerea, in "Scanteia", condamnarea la moarte a presedintelui national-taranist, in numele "Tribunalului Poporului".
Despre suma de 200.000 de euro procurorii DNA sustin ca ar fi mita pentru un magistrat de la Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca omul de afaceri Costel Casuneanu sa scape de un dosar penal.
Se poate spune ca si din confict de interese, dar pe vremea aceea nu era reglementat conflictul de interese si chiar daca mita sau foloasele necuvenite erau reglementate, a trecut mult timp de atunci ca sa mai poata fi cercetate eventualele fapte.
Ca alegerile se castiga cu oameni ca Blaga, Videanu, Berceanu si retelistica lor unsa in sirul de infruntari electorale, ca Romania se invarteste in cercul vicios al unor partide prost croite de la bun inceput pe sistemul pay-back si bate pasul pe loc din cauza unor alegatori insensibili la principii, dar obisnuiti deja cu mita electorala de partid si de stat, deturnati de un mediu politic profund corupt.
a crescut inainte de alegeri cu mult, deci e destul de evident ca e un fel de mita electorala. Traian Basescu:
trebuie sa intrerupem mita electorala si sa curatam alegerile. Acest lucru se poate face intr-un singur fel: asumandu-ne standarde de cost pentru fiecare candidat si dandu-i bani din bugetul de stat sau cel local.
Guvernul doreste sa creeze astfel iluzia depasirii crizei, urmand ca noul acord cu FMI sa acopere aceasta gaura in finalul anului 2012 - inceputul anului 2013. Nimic nou sub soare, mita electorala se pregateste. Succes in campanie tuturor!", spune senatorul Sorin Marius Bota.
Concret, Solomon ceruse instantei sa-i permita sa-si reia mandatul, dar sa nu mai fie sef al comisiei de sistematizare si nici sa mai semneze autorizatii de construire, adica acele domenii pentru care procurorii DNA l-au acuzat ca a primit mita de la Cornel Penescu.
Una dintre cele mai importante solicitari formulate de PNA face referire la ridicarea imunitatii avocatilor, in conditiile in care aceasta este singura categorie profesionala care mai beneficiaza de imunitate, iar procurorii anticoruptie au anchetat astfel de persoane sub aspectul savirsirii infractiunilor de luare de mita, trafic de influenta sau obtinere de foloase necuvenite.
El a fost obligat sa se retraga nu doar din PSD, dar si din grupul S&D din PE, cerandu-i-se chiar demisia din legislativul european, in urma scandalului in care a fost acuzat de luare de mita si trafic de influenta, el fiind trimis in judecata de DNA in septembrie 2013.
google-analytics.com