Sub titlul "Basescu nu are cum sa castige decat prin frauda", Roxana Iordache a scris un comentariu exceptional, publicat pe blog, pe care il puteti citi in continuare.
"Fiecare popor are credulii, prostii si ticalosii lui. Dar suma lor nu poate fi la noi suficienta pentru realegerea lui Basescu - o catastrofa, cum spune Crin Antonescu. Si nu cred ca prea multi dintre alegatorii liberali se pot prosti subit.
Crin: electoratul meu nu e ca oile cu care a scris dl Flutur pe deal, sa-l prosteasca Basescu - minciuna gretoasa privind "guvernarea de dreapta". Dupa ce a distrus toate coalitiile in care a intrat si a facut vid in jurul PD-L. PD care, peste noapte, a trecut de la stanga la dreapta. Dupa ce Basescu castigase conducerea PD cu motiunea: "Romania puternica, Romania social-democrata".
Crin a fost mereu de dreapta. A fost mereu liberal. E consecvent cu principiile. Crin Antonescu este primul om politic si om de stat, de la Corneliu Coposu incoace, care, desi tanar, nu vrea nimic pentru el. Putea avea functia de prim-ministru, i-au oferit-o si Basescu, si Geoana. A refuzat-o, e om de onoare si are viziune strategica: proiectul Johannis. Putea avea functia de presedinte al Senatului. A declinat-o. A spus ca absolut nici o functie nu se discuta inainte de alegeri. Si s-a incheiat un acord de principiu, fundamentat pe principii. Un gentlemen agreement.
Cine il sustine pe Basescu? Partidul prezidential. Udrea, pe care o vrea prim-ministru. S-a afisat ieri cu ea in Piata Palatului din Capitala cu mainile pe sus.
Cine il sustine pe Geoana? Toate partidele, in afara de PD-L. Il mai sustin elite ale societatii civile. Pentru coalitia Crin-Geoana-Johannis.
Ce ne aduce Basescu, asa cum s-a si laudat, ca va face la fel ca pana acum? Dezbinare, haos, coruptie, tiganie, instabilitate, criza generalizata, incapacitate de plata, politie politica, revolta in strada, stare de necesitate, regim personal. O catastrofa, cum spune Crin.
Ce ne aduce votul pentru Geoana? Normalitate. Majoritate. Stabilitate. Guvern condus nemteste. De aici, pornesc toate. Va fi foarte greu, dar va fi benefic.
Ma adresez in particular alegatorilor lui Crin. Sa nu uitam in cine putem avea si in cine nu putem avea incredere. In Crin sau in Basescu? Cine a mintit sistematic, a tradat, a inselat, s-a folosit de aliati, chiar de fideli si i-a abandonat? Nu Crin!
Crin ne-a prevenit cu zile bune inainte de primul tur: "Cei care vor sa-l voteze pe Basescu in turul II, sa-l voteze din primul tur. N-am nevoie de voturile lor". A spus clar. S-a tinut de cuvant. A fost mereu impotriva imposturii Basescu. Crin este diametral opus lui Basescu.
Cine l-a votat pe Crin in primul tur si s-ar orienta spre Basescu in al doilea tur si-ar trada propria optiune de schimbare. Si propria capacitate de judecata. E simplu, logic si clar: daca era acum Crin in finala, cum se administra situatia? Nu depindeam noi de voturile PSD, asa cum depind ei acum de voturile PNL? Iar noi avem mai mult de castigat, din pozitia in care ne aflam.
Prin proiectul Johannis, alegatorii lui Crin obtin guvernarea, in principiile si valorile pe care le sustin, iar Mircea Geoana le-a garantat prin protocolul incheiat:
• Klaus Johannis, premier independent, care are ultimul cuvant in alcatuirea Guvernului si este om de onoare.
• Guvern de profesionisti, alcatuit din parteneri compatibili, in absenta factorului conflictual.
• Garantia eliminarii impozitului forfetar.
• Garantia cotei unice. Scaderea ei deindata ce conditiile economice vor fi indeplinite.
• Garantia reconcilierii nationale, dupa 20 de ani.
• Coalitia dreptei autentice - PNL si PNTCD - in alianta cu stanga autentica, PSD care, prin Mircea Geoana, pentru prima oara, si-a recunoscut sub semnatura greselile trecutului, unele chiar sub numele de criminale. Geoana nici nu a fost, pe atunci, membru al FSN.
Iar daca PSD si-a cerut iertare pentru mineriade, PD(-L) nu a facut-o niciodata, chiar daca partidul lor este legatar juridic al FSN (il poarta ca denumire la tribunal). Nu l-am auzit vreodata pe Vasile Blaga cerandu-si iertare pentru telegrama de felicitare trimisa minerilor dupa mineriada din iunie 1990, ca prefect de Bihor. Ce sa mai zicem de Basescu, care era subsecretar de stat la Transporturi, seful lui Dobre, care l-a dat afara pe ing.Manucu, care oprise trenurile cu mineri, iar Dobre le-a repornit si la cateva zile dupa mineriada din iunie 1990, Basescu a fost avansat ministru al Transporturilor. Si dupa mineriada din septembrie 1991, Stolojan l-a mentinut pe Basescu la Transporturi.
Iar Stolojan l-a sustinut frenetic pe Ion Iliescu, in 1996 s-a reintors special de la Banca Mondiala, ca sa fie seful comitetului de sprijin in campania electorala, cu justificarea: "Am venit sa recunosc valoarea".
In ce-l priveste, Valeriu Stoica, care caineaza azi alianta cu PSD este cel care, in calitate de presedinte al PNL, a semnat un protocol de sustinere cu PSD, condus de Adrian Nastase.
Si apropo: cand, acum un an, Basescu "isi vedea visul cu ochii" - dupa ce PD-L se milogise de PSD la negocieri prin veceuri -, atunci si PSD, si Geoana, si Iliescu, si mogulii, si toti pe care azi ii demonizeaza erau buni. Au devenit rai in 5 minute. Si nici atat nu dureaza cuvantul lui Basescu. El nu are cum sa castige decat prin frauda.
AMR: cateva ore. Vor incerca sa fure, sa intoarca rezultatele, sa se isterizeze in strada. Va fi o zi solicitanta, un veritabil razboi psihologic. Care premediteaza frauda masiva. Si miscarile de strada prin care, fie sa descurajeze electoratul schimbarii si sa-l determine sa se predea in fata fraudei, fie sa provoace un pseudo-razboi civil, ca sa justifice starea de necesitate. Zic pseudo-razboi civil, pentru ca pe strada Basescu va revarsa interlopii, detasamente portocalii. Paramilitare.
Isteriile lui TRU si Udrea de pe blogurile lor anunta mizeria. Daca ea e Mita Baston, revolutionara de la pasopt, TRU face sa tresara de emotie cenusa lui Brucan, cand scrie despre "bandele lui Antonescu, Geoana si ale tradatorului Ciuhandu" de la Timisoara, la fel cum propaganda comunista "bandele lui Maniu", iar junele propagandist Brucan cerea, in "Scanteia", condamnarea la moarte a presedintelui national-taranist, in numele "Tribunalului Poporului". La fel face si TRU, celebrand, in schimb, impostura nomenclaturistului Basescu. Putred de coruptie, cu famiglia si camarila lui.
Marius Mina ne trimite o alerta a Departamentului de Stat: "The Department of State advises U.S. citizens to to exercise caution when traveling in Romania. American visitors to Romania may encounter large street demonstrations in urban areas which could involve significant unrest. They should avoid areas where such demonstrations are in progress and, in particular, refrain from attempts to photograph the demonstrations".
Basescu e iresponsabil si nu va sti sa piarda. Dar cu cat diferenta in defavoarea lui va fi mai mare, cu atat ii va fi mai greu sa inverseze rezultatele si sa pretinda ca sunt reale.
Noi trebuie sa fim imuni la intoxicari si provocari. Iar daca majoritatea alegatorilor care compun electoratul lui Crin votam, de obicei, spre seara, acum trebuie sa ne mobilizam si sa votam cat mai devreme.
1. Dam trendul in exit-poll-uri - stim ca de pe la pranz incep sa apara primele estimari pe net.
2. Suntem siguri ca avem timp sa votam, pentru ca, de cum se intuneca, vor incepe cu porcariile, cum ar fi busculade, blocari ale sectiilor de votare prin cozi artificiale si pe urma refuzul de le permite celor prezenti sa voteze, cum s-a intamplat la primul tur, cand zeci, poate sute de mii de alegatori, mai ales tineri si foarte tineri, n-au apucat sa voteze, dupa ce mai statusera si pe la cozi degeaba.
Disperatii vor fura, cu sectiile speciale. Vor face manevre de strada. Vor face totul, se vor da de ceasul mortii, vor risca puscaria, ca sa castige Basescu. Nu vor reusi.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!", conchide Roxana Iordache.
Comentariul postat pe blog are si un Post Scriptum adresat celor speriati de fantasma comunismului.
"P.S. Celor care se pretind mai anticomunisti decat surorile Coposu, o intrebare: chiar credeti ca doamna Cornea vrea comunism?."