Cautare

366 de rezultate pentru "mita" (2.64 secunde)
Fostul premier este cercetat in dosarul Zambaccian in care este acuzat ca ar fi primit mita pentru a mentine in functie un secretar de stat.
Conducerea PD a hotarat ieri sa-l excluda din partid pe primarul orasului Ramnicu Valcea, Mircea Gutau, care a fost arestat pentru luare de mita.
Sedinta Consiliului Local (CL), care s-a desfasurat ieri, s-a dovedit a fi atipica, alesii craiovenilor nemaidandu-se in spectacol, ca de obicei, si multumindu-se doar sa ridice mana la votarea proiectelor de pe ordinea de zi.
Dupa fostul premier a venit sa discute cu procurorii si sotia acestuia, Dana Nastase, acuzata de complicitate la luare de mita in dosarul Zambaccian.
In urma cercetarilor, Mischie a fost trimis in judecata pentru luare de mita si alte fapte de coruptie, toate acestea avand loc in perioada in care el a ocupat functia de presedinte al Consiliului Judetean Gorj.
"Sa faca pasul inapoi" Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, i-a solicitat luni lui Adrian Nastase sa se autosuspende din calitatea de membru de partid pe durata procesului in care acesta a fost inculpat pentru luare de mita.
In cazul comunelor Comarna si Trifesti, se organizeaza anticipate in urma demisiei fostului primar Vlad Melinte (PSD) si, respectiv, a incarcerarii lui Grigore Marcu (PNL) pentru luare de mita.
La randul sau, vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala, Lavinia Sandru, a depus o solicitare la DNA, urmand ca procurorii anticoruptie sa stabileasca daca este vorba de trafic de influenta, luare de mita sau de alta infractiune.
Votul uninominal va elimina "mita electorala" In declaratia sa, presedintele a apreciat ca prin introducerea votului uninominal, alegatorii vor putea sa judece singuri in legatura cu orice politician "care se ofera".
Fraudele scoase la lumina in perioada anchetei s-au concentrat in jurul pozitiilor si securizarii imobilelor. Mita incasata se ridica la mai multe milioane de euro, a declarat magistratul Jos Colpin.
Mischie a fost cercetat de Directia Nationala Anticoruptie, incepand cu 2004, pentru trafic de influenta si luare de mita.
Parlamentarul constantean este acuzat ca ar fi primit mita de la oameni de afaceri suedezi pentru a le "usura" accesul pe piata din Romania si recuperarea unei datorii istorice pe care tara noastra o avea fata de Suedia.
Referitor la scandalul provocat de presupusa mita luata de fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, acesta a declarat ca totul nu este decat circ.
Circuitul dosarului Urmarirea penala a ministrului Muncii a inceput la data de 24 septembrie 2007, cand procurorul sef al Directiei Nationale Anti -Coruptie l-a sesizat pe Traian Basescu pentru a cere urmarirea penala fata de Nicolae Paul Anton Pacuraru, ministrul Muncii Familiei si Egalitatii de Sanse, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.
Odata cu apropierea alegerilor electorale locale Asociatia Pro Democratia semnaleaza o serie de posibile nereguli, suspiciuni de mita electorala sau de cumparare a voturilor.
Nu sunt mita electorala, pentru ca pinii nu vor apartine bucurestenilor. Noi doar ii rugam sa ne ajute sa-i plantam", a mai spus Lavinia Sandru.
Reincarnarea grobiana a tuturor eroilor pe care i-a avut neamul romanesc a renuntat insa in ultima clipa sa vina la Constanta, pentru ca procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva sa pentru dare de mita.
Biroul Electoral Municipal a primit ieri o sesizare din partea PNL Galati ce vizeaza mai multi fluturasi electorali ai PD-L, despre care liberalii sustin ca ar reprezenta "o mita electorala".
Asupra celor 11 persoane suspectate ca au primit mita electorala s-au gasit diverse sume de bani, timbre autocolante cu mentiunea "Votat" si liste cu nume si numere de telefon ale persoanelor de la care au luat banii sau urma sa ia diverse sume.
In comunele Brahasesti si Scanteiesti exista un primar trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, in persoana lui Vasile Baiculescu, si un candidat, Ghiorghe Bute, intrat in turul al doilea al alegerilor locale, care a recunoscut ca si-a indus in eroare zeci de consateni, fiind condamnat de Tribunalul Galati la o pedeapsa cu inchisoarea, dar cu suspendare.
google-analytics.com