Cautare

4863 de rezultate pentru "06" (2.20 secunde)
Anul 2006 se anunta pentru clasa politica romaneasca mai greu decat cel abia incheiat. Primul examen va fi integrarea in UE, a carei data va fi decisa in primavara.
Liderul UDMR, vicepremierul Markó Béla, a stabilit ca pentru anul acesta prioritatile speciale ale Uniunii sunt adoptarea Legii privind Statutul minoritatilor si problema invatamantului.
Social-democratii vor sa demonstreze actualei Puteri ca sunt pregatiti in orice moment sa preia fraiele guvernarii, cele 15 departamente ale PSD, specializate pe diferite domenii si conduse de catre fostul premier Adrian Nastase (foto), intentionand sa inceapa anul in forta.
Membrii Cabinetului Tariceanu sunt ceva mai bogati dupa un an de guvernare. Multi dintre ei au preferat sa-si transforme bunurile imobile in lichiditati.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Romaniei a solicitat Ucrainei sa confirme sau sa infirme in cel mai scurt timp posibil veridicitatea informatiilor aparute in presa privind reluarea lucrarilor la canalul navigabil de mare adancime "Dunare-Marea Neagra" pe bratele Bistroe si Chilia ale Dunarii.
Obiectivul major al PSD pentru urmatoarea perioada il reprezinta "inlaturarea Guvernului incompetent Popescu-Tariceanu", social-democratii solicitandu-i totodata presedintelui Traian Basescu organizarea unui "necesar dialog politic pe temele de actualitate cu care se confrunta tara".
Conducerea democrata a decis ca nu exista nici un motiv pentru a-si schimba vreun ministru din Cabinetul Tariceanu, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, vicepresedintele PD, Ioan Oltean, declarase ca la Colegiul Director din februarie unii ar putea sa piarda sprijinul politic.
Conducerea liberala s-a declarat decisa sa demareze dezbaterea proiectului fuziunii cu democratii, desi la sfarsitul anului trecut, cand tema a fost relansata de presedintele Traian Basescu, PNL nu s-a grabit sa dea termene clare.
Institutul Social-Democrat "Ovidiu ßincai", condus de deputatul PSD Adrian Severin, apreciaza, intr-un raport de analiza politica intitulat "Prognoze pentru 2006", ca o crestere a optiunilor de vot pentru PSD va avea loc daca social-democratii vor reusi sa duca la bun sfarsit reforma morala interna.
Ambasadorul austriac la Bucuresti, Christian Zeileissen, a declarat ieri ca Austria a devansat data procedurilor parlamentare de ratificare a Tratatului de Aderare a Romaniei, pentru ca acest lucru sa fie posibil in primul trimestru din 2006.
Presedintele UDMR, Markó Béla, a declarat ieri ca legea privind Statutul minoritatilor nationale nu lezeaza in nici un fel interesele majoritatii si ca Uniunea nu va accepta nici un fel de modificari esentiale ale acestei legi.
Alianta DA ar primi 48,6% din voturile electoratului, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Biroul de Cercetari Sociale in perioada 5-10 ianuarie, in cazul organizarii de alegeri parlamentare.
Incepand de ieri, senatorii si deputatii si-au intrerupt vacanta parlamentara si au participat la activitatile din comisiile de specialitate, pentru a se elabora rapoartele proiectelor de lege ce urmeaza a fi votate in primele sedinte de plen ale sesiunii urmatoare.
Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, Dan Nica, sustine ca ceea ce se intimpla la CJ Galati a intrat in atentia euroobservatorilor PSD.
Delegatia Permanenta a PNL, reunita la inceputul saptamanii la Iasi, a decis sa-l sustina pe Constantin Ticu Dumitrescu pentru a face parte din noua componenta a Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.
Ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, a declarat ieri, la Iasi, ca incepand din 2006 institutia pe care o conduce se va afla "in plina ofensiva" a apararii si afirmarii comunitatilor de romani din statele invecinate.
Dupa mai bine de un an de concubinaj politic la guvernare alaturi de presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu vrea sa mai taie din atributiile sefului statului, militand pentru o republica exclusiv parlamentara.
Conducerea executiva a UDMR s-a intalnit ieri la Bucuresti cu reprezentantii Uniunii in administratia centrala pentru a discuta prioritatile acestui an in cadrul guvernarii.
Deputatul Dan Nica a declarat ieri la Galati ca PNL si PD s-au opus introducerii votului uninominal in prevederile Constitutiei in 2003.
Senatorul Norica Nicolai (foto) a fost reconfirmata in functia de presedinta a organizatiei nationale a femeilor liberale. Singurul incident al evenimentului l-a reprezentat interventia colegei Mona Musca, al carei acces la tribuna a intampinat unele greutati.
google-analytics.com