Senatorul Norica Nicolai (foto) a fost reconfirmata in functia de presedinta a organizatiei nationale a femeilor liberale. Singurul incident al evenimentului l-a reprezentat interventia colegei Mona Musca, al carei acces la tribuna a intampinat unele greutati.

Delegatele la Conferinta Nationala a femeilor liberale au preferat-o pe Norica Nicolai contracandidatei sale, Dorina Isopescu, pentru functia de conducere a organizatiei.
Cu ocazia evenimentului, presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a precizat ca si-ar dori sa existe un numar cat mai mare de femei in politica si a enumerat printre calitatile femeilor abnegatia, perseverenta si capacitatea intelectuala.
De altfel, premierul le-a incurajat pe membrele partidului sau, sustinand ca fiecare, indiferent daca este femeie sau barbat, poate sa acceada in pozitii de responsabilitate pe baza calitatilor proprii.
Tariceanu a facut un apel la revitalizarea activitatii politice in organizatii, la promovarea principiilor liberale si, aratand ca PNL doreste sa aiba un profil de partid dedicat reformelor, a mentionat printre obiectivele pentru 2006 reforma in sanatate si in administratia publica locala, obiective asumate si de catre proaspat-aleasa lidera a organizatiei de femei.
In alta ordine de idei, primul-ministru a apreciat ca demisia lui Dinu Patriciu din functia de lider al organizatiei Prahova este un gest de responsabilitate politica, pe care il saluta.

"Deficienta de organizare"

Incercarea Monei Musca de a lua cuvantul la reuniunea femeilor liberale, la care a declarat ca nu primise invitatie, nu a avut succes in prima parte a intalnirii, dupa discursul lui Calin Popescu- Tariceanu si al celorlati invitati.
"Probabil ca este o deficienta de organizare. Nu-i nici o problema, o sa vorbesc atunci cand o sa pot, dar nu plec de aici fara sa le vorbesc colegelor mele", a staruit deputatul liberal, care a mai fost confruntata cu o situatie similara, impreuna cu Valeriu Stoica, la conferinta Organizatiei PNL Bucuresti, in noiembrie.
Ulterior, in cea de-a doua parte a intrunirii, cand de la tribuna luau cuvantul mai multe participante, din sala s-a strigat sa i se dea cuvantul Monei Musca. La acel moment, mai multi lideri ai partidului, printre care si premierul Tariceanu, plecasera deja de la reuniune.
Interventia Monei Musca s-a centrat asupra subiectului egalitatii de sanse intre femei si barbati. Deputatul, care a preluat o afirmatie anterioara a lui Tariceanu, potrivit careia PNL este un partid al reformelor, a apreciat ca reforma trebuie sa inceapa in primul rand cu egalitatea de sanse.
Pe de alta parte, Mona Musca a facut un apel tuturor membrilor PNL si conducerii partidului la unitate, solidaritate, la acceptarea punctelor de vedere diferite si a criticilor. In privinta guvernarii, deputatul a pledat pentru organizarea PNL pe proiecte.
"Daca nu intelegem sa fim uniti, sa fim solidari, sa colaboram intre noi, suntem doar vremelnic la putere. Vor veni ceilalti si atunci ne vom da seama de greselile pe care le-am facut", a comentat parlamentarul liberal.
In final, Mona Musca a respins zvonurile potrivit carora n-ar sprijini organizatia de femei si a subliniat ca a tinut sa participe la conferinta, desi avea o problema personala pentru care trebuie sa se intoarca urgent la Timisoara.