Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, Dan Nica, sustine ca ceea ce se intimpla la CJ Galati a intrat in atentia euroobservatorilor PSD.

Prezent la intilnirea PSD-istilor de la Brasov, presedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, Dan Nica, a precizat ca una dintre problemele abordate in discutiile interne a fost si cazul vicepresedintelui Consiliului Judetului Galati, Eugen Chebac. "Am avut o reuniune in care am discutat despre problemele punctuale intilnite in judete, unde nu au fost alocati bani pentru asigurarea asistentei medicale, pentru invatamint si in special pentru caldura. Am cerut prefectilor, numiti politic si vopsiti peste noapte apolitici, sa dea dovada de o minima decenta de independenta. Au fost semnalate abuzuri in administratie care au legatura cu rafuiala politica. Au fost semnalate cazurile extrem de grave de la Galati, de la Ialomita, unde s-a incercat schimbarea presedintelui si vicepresedintelui, de la Botosani, de la Suceava", ne-a declarat Dan Nica.

Acesta sustine ca situatiile semnalate au ajuns si in atentia euroobservatorilor PSD si in scurt timp vor ajunge si la Strasburg. "Euroobservatorii nostri au plecat uluiti aflind aceste situatii. Sa vedem ce putem face in continuare. Nu vrem sa aruncam o pata asupra Romaniei, dar trebuie sa se rezolve cumva aceste situatii", a mai spus Dan Nica.

De altfel, la Brasov s-a facut si o declaratie a presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene din tara, care someaza Guvernul sa aloce fonduri in functie de prioritatile sociale, nu in functie de nevoile retelei clientelare, sa gaseasca solutii urgente pentru categoriile sociale pentru care iarna a devenit un dusman de moarte: sinistratii ramasi fara locuinte pe perioada iernii, familiile sarace debransate de la sistemul de termoficare, copiii din scolile si gradinitele lipsite de incalzire, bolnavii transformati in cobai in numele unei false reforme care ascunde jaful din sanatate, sa identifice solutii pentru a face suportabile costurile de intretinere, mult prea mari pentru veniturile a 60% din populatie, sa aplice un plan de urgenta pentru infrastructura, in caz contrar Romania se va intoarce la perioada feudala. "Alesii locali ai PSD cer imperativ aplicarea de urgenta a acestui program guvernamental de criza, intrucit tara se afla in colaps administrativ, in plin anotimp rece. Totodata, PSD solicita incetarea razboiului de gherila declansat in tara de Puterea portocalie la adresa reprezentantilor Opozitiei. Sa inceteze prigoana, santajul si amenintarea la adresa reprezentantilor PSD, iar autoritatile locale sa fie sustinute in rezolvarea problemelor, indiferent de culoarea politica", se arata in declaratia politica a alesilor locali ai PSD.

Linii stabilite

"Am discutat si despre principalele actiuni politice pentru 2006. Principala preocupare a unui partid de Opozitie este sa se ocupe de neregulile guvernarii. Pensiile nu au fost indexate, bani pentru incalzire sint insuficienti ca atare actuala guvernare trebuie inlocuita cu una care sa se ocupe de problemele tarii", ne-a mai spus Dan Nica.

In ceea ce priveste actiunile PSD, in cadrul intrunirii de la Brasov s-a stabilit ca toti cei care nu se vor incadra in linia de conduita a partidului si vor ataca conducerea centrala sau conducerile locale vor fi dati afara din partid.