Incepand de ieri, senatorii si deputatii si-au intrerupt vacanta parlamentara si au participat la activitatile din comisiile de specialitate, pentru a se elabora rapoartele proiectelor de lege ce urmeaza a fi votate in primele sedinte de plen ale sesiunii urmatoare.
Parlamentarii au inceput sa pregateasca cea de-a treia sesiune ordinara a actualului mandat. Senatorii juristi trebuie sa intocmeasca trei rapoarte de reexaminare pentru proiectul de lege privind trecerea unor terenuri forestiere din proprietatea publica a statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, privitor la Parchetul National Anticoruptie si raportul referitor la sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical.
In urma cererii de reexaminare primita de la presedintele Romaniei, Comisia juridica este obligata sa intocmeasca rapoarte asupra proiectului de lege privind executorii judecatoresti, organizarea si desfasurarea referendumului si cel privind interzicerea organizatiilor si a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului unor persoane vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii.
In afara Comisiei juridice, si celelalte comisii senatoriale isi reiau activitatea inainte de sesiunea februarie-iunie 2006.

Deputatii, la fel de harnici ca si senatorii

La nivelul Camerei Deputatilor isi desfasoara activitatea comisia parlamentara a revolutionarilor din Decembrie 1989, in cadrul careia vor avea loc dezbateri si audieri privind avizarea listelor cu persoane propuse de SSPR pentru preschimbarea certificatelor de revolutionari si verificarea dosarelor cu persoanele contestate la nivelul comisiei.
Potrivit unei surse din cadrul Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, membrii acesteia se vor deplasa la Cluj, intre 26 si 31 ianuarie, pentru efectuarea unor controale periodice, cu caracter normal, la unitatea judeteana SRI din municipiu.
De asemenea, in perioada 23-31 ianuarie lucreaza diferite comisii de specialitate ale Camerei Deputatilor, precum cea juridica, cea pentru sanatate si familie, cea pentru administratie publica, si Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii.