Cautare

2863 de rezultate pentru "zilele italiei" (5.74 secunde)
), dar acest lucru nu inseamna ca vorbim cu toate tarile prin intermediul Italiei si al premierului sau, chiar daca avem nevoie desigur de acest parteneriat", a adaugat presedintele rus.
"Consideram ca nu trebuie sa existe tratamente netransparente fata de Romania, consideram ca facilitatea fondurilor europene trebuie sa fie mentinuta drept o mare sansa pentru aceasta tara si chiar si in acest sens, la nivelele relevante ale institutiilor europene sustinerea Romaniei din partea Italiei nu va lipsi", a evidentiat ministrul italian.
Totodata, cu un scor de 17% in ceea ce priveste increderea in partidele politice, Romania se situeaza, alaturi de Macedonia, inaintea celorlalte tari din Europa Centrala si de Est si inaintea Frantei, Italiei sau Marii Britanii.
Ministrul de Externe italian a oferit ajutorul Italiei in ceea ce priveste relatia Romaniei cu Rusia, avansand ideea unui nou tratat UE - Moldova, pentru a mentine contactul dintre Republica Moldova si institutiile europene.
Delegatiile Lituaniei (75%) si Italiei (71%) numara cei mai multi membri noi. Si Franta se afla peste medie, cu 59,7% din reprezentanti noi.
Cealalta jumatate (PSD-ista) a Guvernului sustine un alt comisar European, pe europarlamentarul Adrian Severin. Boc crede ca Romania are sustinerea Frantei, Italiei, Germaniei si Poloniei pentru obtinerea portofoliului Agriculturii.
In mesajul lui Ivan se adauga faptul ca "aceasta problema nu poate fi tratata drept una nationala, a Romaniei sau a Italiei, ci una care priveste valorile fundamentale ale comunitatii noastre, fata de care nu putem admite niciun compromis".
Conform unor surse din administratia de la Cotroceni, Basescu s-a deplasat, vineri dupa-amiaza, in cel mai mare secret, la o clinica medicala privata, situata in apropierea localitatii Bolzano, in Nordul Italiei.
Stiti cu totii ce a reprezentat data de 30 august 1940 pentru Romania, data la care, la Viena, a fost luata, dintr-o singura trasatura de penita, decizia asupra soartei Transilvaniei prin intermediul ministrilor de externe ai Germaniei si Italiei.
Presedintele Traian Basescu a reiterat joi, in timpul unei declaratii pe care a sustinut-o alaturi de omologul sau italian, necesitatea crearii Statelor Unite ale Europei, afirmand ca nu este timp de tergiversari, iar calendarul unor decizii importante trebuie sa fie foarte strans.
Iau parte, de asemenea, experti si personalitati din lumea academica precum Daniel Cohen, profesor de economie la Ecole Normale Superieur, Vivien Schmidt, directorul Center for the Study of Europe - Boston University, Pierre Moscovici, coordonatorul campaniei lui Francois Hollande, si personalitati politice ale social-democratiei, printre care se numara Massimo D’Alema (fost premier al Italiei), Lionel Jospin si Laurent Fabius (fosti premieri ai Frantei).
Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, Fortele Aliate au decis ca Tirolul de Sud sa revina Italiei, cu conditia respectarii drepturilor populatiei germanice.
Participa de asemenea 8 presedinti africani si numerosi lideri europeni, printre care presedintele Romaniei Klaus Iohannis, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si al Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Marii Britanii, David Cameron, si cel spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, precum si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul Germaniei Angela Merkel.
In timp ce toata lumea vorbeste de o criza a UE, (premierul Italiei a spus-o raspicat), la conferinta de presa de dupa summit, presedintele a exprimat in numele Romaniei un optimism vecin cu nerozia:
O alta bifurcatie va asigura transportul catre Venetia, urmand sa alimenteze rafinariile din nordul Italiei. Pe lungimea oleoductului vor exista mai multe statii de repompare care sa ajute petrolul sa-si pastreze presiunea.
Studiul a fost prezentat ieri de oficialii MEC reprezentantilor celorlalte tari implicate in proiect, respectiv Serbia si Muntenegru si Croatia, precum si unor oficiali ai Italiei si ai Austriei.
Ulterior, anagajatorul solicita aprobarea Chesturii (Politiei), urmind ca, in baza acesteia, cetateanul strain sa obtina viza de intrare de la ambasada sau consulatul Italiei din tara de resedinta.
O alta bifurcatie va asigura transportul catre Venetia, urmand sa alimenteze rafinariile din nordul Italiei. Capacitatea anuala a oleoductului va fi de 112 milioane de tone de petrol.
“Nu-ul“ poate avea implicatii asupra aderarii Mai mult, Gianfranco Fini, ministrul Afacerilor Externe al Italiei, a spus ieri in cadrul intrevederii avute cu premierul roman ca rezultatele referendumurilor din Franta si Olanda nu trebuie sa aiba efecte negative asupra eforturilor Romaniei de integrare in UE.
Conform unor surse oficiale, CRPM intentioneaza sa constituie un grup de lucru, format din reprezentanti ai Spaniei, Italiei si Greciei, pentru dezvoltarea turismului durabil in zonele protejate.
google-analytics.com