Cautare

2863 de rezultate pentru "zilele italiei" (5.83 secunde)
Ploi in Muntenia Racorirea vremii din zilele de 24 si 25 septembrie 2019 va determina valori diurne usor sub cele normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 18-21 de grade Celsius, in medie, urmate de o incalzire a vremii pentru data de 26 septembrie 2019.
In zilele de 17-18 decembrie marsul anti-comunist se intinde pe strazile centrale ale orasului si incep sa apara si baricadele, se instituie ceea ce s-a numit atunci o „stare de libertate”.
Potrivit raportului INAIL 2007, care trateaza problema accidentelor de munca si a bolilor porfesionale pe teritoriul Italiei, peste 15% din totalul victimelor acestor situatii au fost cetateni straini.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, la randul sau, ca Romania se asteapta la o atitudine prietenoasa din partea Italiei in ceea ce priveste ratificarea Tratatului de aderare la UE si ca ratificarea documentului va fi un gest politic important si un semnal pentru celelalte tari europene.
Formatia Cesena, cu Adrian Mutu titular, a fost invinsa, duminica, in deplasare, cu scorul de 3-0, de Cagliari, in etapa a 28-a a campionatului Italiei.
Tehnicianul Marcello Lippi, campion mondial cu nationala Italiei in 2006, a fost numit, ieri, in functia de antrenor principal al echipei Guangzhou Evergrande, inlocuindu-l pe sud-coreeanul Lee Yang-soo, a anuntat clubul chinez, citat de AFP si Mediafax.
In timpul invaziei Italiei de catre armata franceza condusa de Carol al VIII-lea, Lucretia ramane in siguranta la Pesaro, unde duce o viata luxoasa.
Invazia Siciliei - sau Operatiunea Husky - avea sa duca la pierderea primului teritoriu european al Axei si a servit drept baza pentru viitoarea invazie a Italiei, precum si ca teren de pregatire pentru soldatii care, 11 luni mai tarziu, au ajuns pe plajele Normandiei.
Conform informatiilor transmise astazi de AMPress, citand surse din diaspora, numarul mortilor romani in cutremurul din centrul Italiei este de 12.
Meciul de la Hanovra a aratat o nationala a Italiei care nu pare sa acuze socul "scandalului telefoanelor", care macina fotbalul din "Cizma" in aceasta perioada.
"Pedaland spre Est - din delta Padului in delta Dunarii" cuprinde popasuri in Bucuresti (cu o oprire la sediul Ambasadei Italiei in tara noastra), Slobozia, Galati, Tulcea, Histria, Constanta, Mangalia, Varna, Dobrici (Bulgaria), Calarasi, Budesti, Bucuresti.
In seara zilei de vineri, 6 iulie 2018, un turist american, fotograf profesionist, a plecat intr-o excursie de noapte in parcul natural Tre Cime di Lavaredo, din Muntii Dolomiti (in nord-estul Italiei), pe traseul montan care leaga doua cabane langa Auronzo di Cadore (in provincia Belluno), pentru a face fotografii ale apusului de soare, iar mai tarziu ale Caii Lactee.
In seara zilei de vineri, 6 iulie 2018, un turist american, fotograf profesionist, a plecat intr-o excursie de noapte in parcul natural Tre Cime di Lavaredo, din Muntii Dolomiti (in nord-estul Italiei), pe traseul montan care leaga doua cabane langa Auronzo di Cadore (in provincia Belluno), pentru a face fotografii ale apusului de soare, iar mai tarziu ale Caii Lactee.
De asemenea, vicepresedintele Comisiei pentru Justitie a Senatului Italiei, Guido Ziccone, l-a asigurat pe senatorul Vadim Tudor ca si aceasta Comisie are numeroase propuneri de imbunatatire a acestui act normativ, aratandu-se "deosebit de receptiv fata de obiectiile delegatiei romane de a fi ameliorat decretul-lege", se mai arata in comunicatul PRM.
Liberalii constanteni au anuntat ieri ca vor cere zilnic, de acum inainte, retragerea din Parlamentul European a celor trei reprezentante PD care nu au fost prezente la votul referitor la rezolutia Italiei cu privire la soarta emigrantilor romani, pana cand acestea vor renunta la functia lor.
Seful statului a precizat ca astfel, securitatea este garantata nu numai pentru tarile Europei de Vest, ci si pentru România, Bulgaria, sudul Italiei si, în perspectiva, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Serbia, Croatia si Macedonia.
Revenind la spectacol, Giulio Bertola a mentionat ca va fi prezentat de vedeta TV Andreea Marin-Banica si ca la el si-au confirmat deja participarea Irinel si Monica Columbeanu, Sorin Oprescu, noul primar al capitalei, Cristian David, ministrul de Interne, Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, edilul din Oradea, ambasadorul Italiei la Bucuresti, precum si multe alte VIP-uri carora li s-a rezervat un spatiu special cu cca.
Generalizari precum cele facute de unii politicieni italieni, care au mers pana acolo incat sa faca referire la romani ca la 'o natiune de violatori' nu sunt in spiritul tolerantei si unitatii promovate de Uniunea Europeana“, se arata in scrisoarea europarlamentarilor romani.Marinescu si Bodu mai arata ca „politicienii, mai mult decat altii, trebuie sa promoveze toleranta si sa aiba o viziune pe termen lung asupra tuturor implicatiilor generate de un astfel de comportament nationalist“, pentru ca, „altfel, infractiuni comise de cetateni romani asupra celor italieni pot determina reactii emotionale puternice din partea concetatenilor dumneavoastra, care ii pot afecta in mod ireversibil pe toti romanii care traiesc decent in tara dumneavoastra, precum si solida comunitate de afaceri italiana din Romania“.„Nevinovatii trebuie protejati impotriva actiunilor extremiste“Europarlamentarii amintesc ambasadorului Italiei la UE ca, din cei aproape un milion de romani care traiesc si muncesc in Italia, producand 1% din PIB-ul acestei tari, „doar o mica parte se fac vinovati de comiterea unor infractiuni pentru care trebuie sa fie trasi la raspundere, conform legii“.
Eurodeputata Renate Weber (PNL, grupul ALDE) l-a acuzat joi pe ministrul de interne al Italiei, Roberto Maroni, de justificare mincinoasa cu privire la legea - adoptata recent de Senatul italian - prin intermediul careia medicii care trateaza imigranti ilegali sunt, practic, obligati sa raporteze acest lucru organelor de politie.
Ulterior, ea a declarat ca isi mentine declaratiile privind interventia la Consulat a lui Maroni in favoarea celor trei romani, dar a negat ca ar fi afirmat ca cei trei lucrau pentru actualul ministru de interne al Italiei.
google-analytics.com