Cautare

2863 de rezultate pentru "zilele italiei" (7.43 secunde)
Reuters mai comenteaza, citand tot surse bancare, ca Banca Intesa este considerata un ofertant agresiv in afara Italiei, care ar putea incerca sa compenseze lipsa de succes la alte licitatii, cum ar fi vanzarea bancii Garanti din Turcia.
Un studiu realizat de Lafferty Group - companie specializata in cercetare si consultanta - releva faptul ca Romania se regaseste intre primele tari din Europa care dispun de servicii bancare de calitate, dupa Portugalia si Germania, dar inaintea Poloniei, Ungariei, Frantei, Cehiei, Spaniei si Italiei, acestea din urma clasandu-se pe ultimul loc.
ßi Produsul Intern Brut al Germaniei si Italiei ar fi fost mai mic cu cateva procente daca muncitorii romani nu ar fi pus umarul la contributie.
In perioada 2005-2006, Comisia Europeana a dat o amenda Italiei de peste 188 de milioane de euro pentru supraproductia de lapte.
In capitala Italiei sunt inregistrate 2.730 de firme romanesti. Circa 75% din totalul firmelor au ca obiect de activitate constructiile, in timp ce 7,6% deruleaza operatiuni comerciale, iar 5,6% sunt firme de productie.
Ca sa poata sa lucreze pe teritoriul Italiei ei au nevoie de un drept de sedere in scop de munca.
Germania, partener principal O alta premiera in-registrata in noiembrie 2006 a fost detronarea Italiei din pozitia de partener comercial principal al Romaniei la importuri, locul sau fiind luat de Germania.
Cererea pentru leul romanesc, leva bulgara, tolarul sloven si koruna slovaca a crescut puternic in ultimele trei saptamani, evolutie care arata ca schiorii britanici se reorienteaza catre noi destinatii, in defavoarea Frantei, Italiei si Statelor Unite, potrivit "The Sun".
Procedurile parcurse pentru a munci legal in Italia Pentru a putea lucra legal pe teritoriul Italiei, cetatenii romani trebuie sa parcurga anumite proceduri, in functie de domeniul in care urmeaza sa-si desfasoare activitatea.
De remarcat este faptul ca Romania a ajuns in situatia Italiei de acum multi ani, devenind un exportator de lohn", a precizat reprezentantul FPB.
Proiectul privind pastrarea sau eliminarea cecului in circuitul bancar face parte din programul Special Programm Initiative, derulat de ARB si Banca Italiei.
Lungimea totala a conductei va fi de 1.360 kilometri, din care pe teritoriul Romaniei 649 kilometri, al Serbiei - 208, al Croatiei - 423, al Sloveniei - 29 si al Italiei - 10 kilometri.
Germania, cel mai mare contribuabil la bugetul UE, va plati in acest an cu 366 de milioane de euro mai putin decat a programat, iar contributiile Marii Britanii, Frantei si Italiei vor fi diminuate cu 308 milioane de euro, 291 de milioane de euro, respectiv 232 de milioane de euro.
La finele discutiilor purtate, ieri, reprezentantii guvernelor Serbiei, Croatiei, Sloveniei, Italiei si Romaniei au aratat ca accepta conceptul de act constitutiv al Companiei de Dezvoltare a Proiectului, prezentat de delegatia croata.
Ambasadorul Italiei in Romania, Daniele Mancini, a aratat ca volumul comertului intre Italia si Romania este chiar mai mare decat cel dintre Italia si Japonia.
Marea Britanie, Germania si Franta se afla cu 10-20% peste valoarea medie a UE, iar Spania a trecut inaintea Italiei fata de anii precedenti.
Costurile de constructie a oleoductului, care ar urma sa transporte titei din zona Marii Caspice catre rafinariile din nordul Italiei si Europa Centrala, tranzitand Romania, Serbia, Croatia, Slovenia si Italia, sunt cuprinse intre doua si patru miliarde de euro, in functie de capacitatea de transport.
De asemenea, printre proiectele de viitor sunt incluse si un parteneriat cu casa de moda Versace sau deschiderea unor „academii de sofat“ pentru clientii fideli.Lamborghini în SUAStatele Unite sunt cea mai mare piata pentru Lamborghini, astfel ca nu este nici o surpriza ca bradul italian de supermasini va deschide o companie de vânzari separata numai pentru State, prima de acest fel în afara granitelor Italiei.
El a adaugat insa ca o noua intelegere cu oficialii rusi nu va fi posibila pina in 2012, cind vor expira contractele aflate in derulare. Ministrul a sustinut ideea unei apropieri in plan economic a Romaniei de Rusia, dupa exemplul Germaniei si Italiei.
Comisia nu are cunostinta de existenta niciunei justificari pentru asemenea restrictii, se arata in comunicat.Pentru suprataxarea dividendelor platite societatilor, Comisia a decis deja sa sesizeze Curtea Europeana de Justitie in privinta Belgiei, Spaniei, Italiei, Portugaliei si Olandei.
google-analytics.com