Cautare

215 de rezultate pentru "irimia lucia" (4.26 secunde)
S-a intors inapoi plangand si multumind cu lacrimi in ochi, lui Dumnezeu si Sfantului Dimitrie, povestindu-i preotului de pe vremea aceea - era un arhimandrit deosebit, un preot evlavios, iubit de credinciosi, parintele Grichentie, care s-a retras dupa Revolutie, la pensie, la Manastirea Secu - si dansul a ramas foarte impresionat, desi mai vazuse si alte minuni petrecute la racla Cuviosului Dimitrie cel Nou." Parintele Dimitrie Irimia povesteste:
Conform datelor de prevalenta raportate de Organizatia Mondiala a Sanatarii, Romania ocupa locul 1 in Europa ca numar total de cazuri de hepatita C si locul 4 ca rata a mortalitatii cauzate de afectiunile hepatice, mai exact 44.5 decese la suta de mii de locuitori, in conditiile in care media europeana este de 15 decese la suta de mii de locuitori, aflam de la Cezar Irimia, Presedintele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania.
De aceea, noi speram ca drepturile pacientilor vor deveni o realitate, mai ales in conditiile in care avem un program national de sanatate care ii protejeaza pe pacientii diagnosticati cu cancer, iar reglementarile care ne privesc vor respecta criteriile transparentei, onestitatii si dreptului la viata al pacientilor romani", a spus Cezar Irimia.
Cezar Irimia, presedintele APCR, insista asupra necesitatii modificarii de urgenta a listelor de medicamente prin introducerea noilor terapii pentru ca si pacientii romani, ca si restul pacientilor din UE, sa aiba acces la acestea.
De aceea, ne-am decis sa dedicăm luna martie informării publicului asupra pericolului acestui flagel, promovarii importantei unui control anual, in special pentru persoanele peste 50 de ani.", a declarat Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.
Cezar Irimia, presedinte FABC: Este imperios necesar ca toata opinia publica sa constientizeze pericolul cancerului colorectal si al cancerului, in general.
In legatura cu rezultatele reiesite din acest studiu, Cezar Irimia, presedintele FABC, a declarat: Este imperios necesar ca toata opinia publica sa constientizeze pericolul cancerului colorectal si al cancerului, in general.
In perioada mai-iunie, vom organiza actiuni speciale in toate centrele universitare cu ajutorul studentilor de medicina, prin care vom incerca sa-i invatam pe tineri sa recunoasca semnele MM si sa mearga la medic", spune Cezar Irimia, presedintele FABC.
"In fiecare an, in intreaga lume sunt diagnosticate 224.747 de cazuri noi, incidenta acestei boli fiind de 6,3 la suta de mii de locuitori", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, adaugand ca numarul deceselor ajunge la 140.163.
Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, insista asupra necesitatii ca femeile de peste 30 de ani sa faca periodic controale ginecologice pentru detectarea bolii in faze incipiente.
Costurile sunt minime, iar faptul ca le stim sanatoase pe cele mai importante femei din viata noastra este de nepretuit", a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC, in cadrul conferintei de presa care a marcat Luna de Lupta Impotriva Cancerului de San.
Cezar Irimia, presedintele FABC. Recomandata de Institutul National de Cancer din SUA dupa varsta de 40 de ani, mamografia este o analiză
Vom analiza progresele din acest an si vom dezbate lucrurile care au mai ramas de facut pentru ca oamenii bolnavi de cancer sa aiba o sansa la o viata mai buna", a spus Cezar Irimia, Presedinte FABC.
Dar, potrivit presedintelui FABC, Cezar Irimia, "listele s-au refacut, pacientii cu cancer asteptand sa intre pe tratament, in medie, intre cateva saptamani si cateva luni, in functie de boala oncologica de care sufera.
Din pacate, rusinea ii impiedica pe cei care prezinta primele simptome sa apeleze la medic", a declarat Cezar Irimia, Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.
Recent, la Parlamentul European, in cadrul unei intalniri consacrate oncologiei si situatiei pacientilor, Cezar Irimia, presedintele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania, a semnalat ca "dintre terapiile noi care asteapta sa intre pe lista medicamentelor compensate, cele mai multe, peste 20%, sunt destinate oncologiei.
Din cauza limitarii accesului la tratamente, mii de paciente sunt expuse riscurilor cancerului ovarian, neoplasmul cu cea mai mica rata de supravietuire si unul dintre cele mai mutilante pentru o femeie, semnaleaza Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC).
Anual, in tara noastra, 1.850 de cazuri noi Din cauza limitarii accesului la tratamente, mii de paciente sunt expuse riscurilor cancerului ovarian, neoplasmul cu cea mai mica rata de supravietuire si unul dintre cele mai mutilante pentru o femeie, semnaleaza Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC).
De data aceasta sunt obligate de instanta sa-si indrepte atentia catre noi si sa ne raspunda solicitarilor noastre de a avea acces la medicamente de ultima generatie", precizeaza Cezar Irimia, presedinte Aliantei Pacientilor Cronici din Romania.
Cezar Irimia, presedintele Federatiei Bolnavilor de Cancer, subliniaza ca este decesiv sa beneficiem de o medicina preventiva, nu de una reactiva, cum se intampla acum, la noi, cand majoritatea demersurilor medicale au loc dupa ce a aparut boala.
google-analytics.com