Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (4.79 secunde)
Pentru acest an, tinta de inflatie anuntata de Guvern si Banca centrala este de 7%, cu o banda de variatie care urmeaza sa fie anuntata, cel mai probabil, in iulie.
El a spus ca “impactul general al cresterilor de preturi la gaze in inflatie va fi de 1-2 procente“.
Economisti intervievati de Reuters au declarat ca se asteapta ca tinta de inflatie, de 7%, sa fie depasita, dar guvernatorul BNR a aratat ca indicatorul se incadreaza in grafic.
Guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, a declarat zilele trecute ca tinta de inflatie pentru 2005 va fi atinsa, incadrarea in program presupunand pastrarea indicatorului intr-o banda de variatie.
Leul ar urma sa creasca in mod real cu 22% fata de euro in perioada pana in 2008, dar rata de schimb nu se va modifica semnificativ, dat fiind nivelul de inflatie anticipat.
Nivelul inflatiei pentru acest an, discutat si convenit in negocierile din aceste zile cu expertii FMI, este de 7,5%, cu 0,5 puncte mai mare decat cel stabilit initial, in principal ca urmare a majorarilor de tarife operate pentru aceasta perioada, potrivit MEDIAFAX, care citeaza surse guvernamentale.
Or, potrivit estimarilor guvernului si ale Comisiei Nationale de Prognoza, rata inflatiei pentru anul 2006 va fi de 6% - un nivel ambitios, avind in vedere ca, pentru acest an, se contureaza deja depasirea tintei de inflatie, prevazuta in programul guvernului.
Toate calculele vor fi date iar peste cap Cresterea TVA la 22% incepand cu 2006 este o consecinta directa a corelatiilor privind cota unica de impozitare de 16%, avand si alte influente in cresterea tintei prevazute pentru inflatie de la 5% la 6,5% pentru 2006.
Inflatie sub 4%, regim liber de curs Pe de alta parte, avantajele intaririi monedei nationale ar avea efecte pozitive asupra intregii economii:
Ca atare, o apreciere in termeni nominali a monedei nationale pare plauzibila pentru ca aceasta faciliteaza atingerea obiectivului de inflatie.
"Pentru 2006 vom acoperi integral inflatia, iar diferenta de inflatie in 2005, intre cea prognozata si cea reala, o vom acoperi de asemenea prin valoarea punctului de pensie ", a precizat ministrul muncii.
Cit priveste depozitele bancare, aceeasi sursa arata ca, in urma prognozelor oferite de Banca Centrala cu privire la inflatie, deocamdata doar o singura banca a reactionat.
Oficialul BNR a apreciat ca majorarea tintei de inflatie a fost generata de cresterea preturilor administrate si a pretului petrolului pe piata internationala.
"In patru-cinci ani Romania trebuie sa ajunga la o inflatie de 2,4%, cu maximum 1,5 puncte procentuale fata de media celor mai performanti membri ai UE, iar pentru 2006 acesta va fi de 6%, in conditiile in care inflatia din acest an a fost una de corectie ", a declarat guvernatorul BNR.
Aceasta majorare acopera inflatia estimata pentru anul 2006, diferenta de inflatie care se va inregistra in 2005 si include si crestere economica, a precizat Seitan.
Cu o inflatie in scadere si cu dobinzi la leu pe acelasi trend, companiile poti controla mai bine costurile si estima veniturile.
Pentru iesirea din impas a producatorilor din industria usoara, reprezentantii FEPAIUS propun verificarea in mod responsabil si exigent a intrarilor marfurilor in tara, acceptarea parteneriatului propus institutiilor statului in stabilirea prioritatilor la controlul efectuat pentru scaderea muncii la negru si a evaziunii fiscale, modificarea legislatiei privind obligarea angajatorilor sa plateasca concediile de boala, eliminarea din preturile utilitatilor, a costurilor pe restructurare, retehnologizare si a ineficientei sistemului si corelarea pretului cu indicele de inflatie, modificarea Codului Fiscal conform propunerilor facute de Parlament, modificarea legislatiei muncii astfel incit angajatorul sa poata sa negocieze relatia cu angajatul conform reglementarilor europene si scaderea costurilor cu salariile.
Astfel, impozitul pe cladiri la persoane fizice a crescut in medie cu 6%, datorita indicelui de inflatie prognozat. Impozitul pe cladiri la persoane juridice a crescut de la 1,2% la 1,3%, iar la cladirile nereevaluate in ultimii trei ani impozitul a crescut de la 10% la 11%.
Volumul noilor imprumuturi acordate in cursul anului financiar incheiat la 30 aprilie 2005 nu a fost niciodata atit de scazut de la finele anilor 1970, chiar in cifre necorectate in functie de inflatie:
De asemenea, tinta de inflatie vizata de Banca Nationala pentru acest an este de 5%, plus/minus un punct procentual.
google-analytics.com