Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (2.60 secunde)
Astfel, prin adecvarea instrumentelor sale, BNR se asigura de indeplinirea tintelor de inflatie de 4% plus/ minus un punct procentual pentru 2007 si 3,8% plus/ minus un punct procentual pentru 2008.
Analistul ABN AMRO atentioneaza ca inversarea tendintei dezinflationiste, adica sa avem din nou inflatie, este mai periculoasa decat ratarea tintei stabilite.
Reamintim ca Banca Nationala a Romaniei are pentru acest an o tinta de inflatie de 5% (plus/minus un punct procentual).
Romania va avea un ritm de crestere economica, in medie, de 5,9% pe an. Intre 2008 si 2010, inflatia se va reduce, treptat, pana la 2,5%, iar deficitul bugetar va ramane in jurul a 2% din PIB.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, apreciaza ca BNR va reduce nivelul rezervelor minime in momentul in care inflatia va ajunge la 5%, transmite corespondentul Rompres.
In pofida acestor majorari de preturi, rata anuala a inflatie s-a redus de la 4,8% la 4,67%, atingand astfel cel mai mic nivel din '89 incoace.
In ceea ce priveste prioritatile publice, ingrijorarile sunt legate de dezvoltarea economica, preturi si inflatie (30%), intr-o masura mai mare decat in NSM (20%) sau EU-15 (15%).
Pentru acest an, Banca Nationala a anuntat o tinta de inflatie de 4% plus/minus un punct, iar pentru 2008 obiectivul va fi de 3,8%, cu acelasi interval de variatie.
Pentru 2008, inflatia medie este anticipata la 4,7%. In prognoza de toamna, CNP a estimat o inflatie medie de 5% in acest an si 4% in 2008.
Doi dintre magistratii asistenti galateni au avut deja cistig de cauza, Gerardin Bobocea si Constantin Daniel Iancu urmind sa primeasca de la Ministerul Justitiei contravaloarea drepturilor salariale reprezentind sporul de vechime in munca actualizat cu indicele de inflatie pina la data platii efective.
Scumpiri de maximum 1-2% peste inflatie Preturile energiei electrice si gazelor naturale nu vor creste in acest an cu mai mult de 1-2 procente peste rata inflatiei, a mai declarat ieri ministrul Economiei.
In cadrul intalnirii "se va insista pe intarirea cooperarii cu BNR pentru coordonarea politicilor monetare si fiscale, astfel incat sa nu fie periclitat obiectivul de inflatie, precum si pentru o atentie sporita in managementul cheltuielilor bugetare, in special politica salariala, si intarirea capacitatii de colectare a veniturilor", au precizat reprezentantii ministerului.
BNR va continua sa monitorizeze evolutiile indicatorilor macroeconomici si perspectivele acestora in vederea atingerii tintei de inflatie din acest an (4% cu un interval de variatie de +/- 1 punct procentual), dar si pentru consolidarea procesului de convergenta la moneda euro.
Salariul mediu net va fi anul acesta de 1.019 lei pe luna, cu 29 de lei mai mult fata de estimarea preliminara, reiese din previziunile pe termen mediu ale Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).
Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a declarat ieri ca pentru finele anului estimeaza o rata a inflatiei de 3,7%, in scadere cu 0,9 puncte procentuale fata de nivelul de 4,6% prognozat initial.
Inflatie din cauza cresterii salariilor Din raporul UniCredit reiese ca in urmatoarele luni vor exista presiuni inflationiste generate in principal de cresterile salariale, dar si de scumpiri.
„În 2003, de exemplu, exista o crestere constanta de pret, generata probabil de inflatie. Un apartament cu doua camere se scumpea cu aproape zece milioane (1.000 de lei noi) pe saptamâna, si cu 30-40-50 de milioane de Paste si în august-septembrie.
Reamintim ca BNR a stabilit pentru finele acestui an o tinta de inflatie de 4%, plus/minus un punct procentual.
Tribunalul a decis, la finele saptaminii trecute, ca DMSSF sa-i plateasca acesteia prima de vacanta aferenta anilor 2005 si 2006, ce urmeaza a fi actualizata cu indicele de inflatie la data platii.
Redeventa va fi indexata anual cu indicele de inflatie si se va achita in sume trimestriale egale. Castigatorul licitatiei va trebui sa inceapa constructia in termen de 90 de zile de la data semnarii contractului de concesiune, in caz contrar contractul pierzandu-si valabilitatea.
google-analytics.com