Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (3.15 secunde)
In ceea ce priveste politica monetara, reprezentantii FMI cred ca este putin probabil ca tara noastra sa respecte tinta de inflatie de 5%, asa cum a fixat Banca Nationala pentru anul acesta.
BNR spune ca tinta de inflatie de 5% plus sau minus 1% este in proportie de doar 80% tangibila. Bancile vor majora dobanzile la depozite, iar activitatea institutiilor financiare nebancare va fi tinuta strans in frau de catre banca centrala.
BCR considera stimularea economisirii drept un obiectiv strategic, toate miscarile facute pana in prezent sustinand politica sa de protejare a economiilor clientilor fata de inflatie", a declarat Eugen Carstea, director executiv al Directiei de Trezorerie.
Mai mult, chiar guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, atragea atentia saptamana aceasta ca introducerea taxei pe viciu ar putea da peste cap tinta de inflatie propusa pentru 2006.
Comisia Nationala de Prognoza (CNP) anticipeaza o inflatie medie de 7,2% pentru 2006. Deficitul de cont curent va fi de 8,3% din PIB in acest an si se va reduce la 8,1% in 2007, potrivit previziunilor Fondului.
FMI atragea la vremea respectiva atentia ca Romania risca sa intre in UE cu o competitivitate slabita, iar tinta de inflatie nu poate fi atinsa daca se continua politica economica propusa de Guvern.
"Realizam ca vom avea nu numai un an, ci poate doi ani in care tinta de inflatie va fi de peste 2% pe an.
Cu toate ca a devenit "primul vanator al tarii", tinta principala a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, ramane in continuare inflatia.
Indexarea la inflatie a taxelor locale se va realiza, potrivit propunerii Finantelor, o data la trei ani, atunci cand rata inflatiei depaseste cumulat 10%.
Introducerea regimului de tintire directa a inflatiei a imbunatatit coerenta politicii monetare, chiar daca obiectivele de inflatie vor fi probabil ratate.
Guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, a declarat ca majorarea deficitului bugetar prin cresterea cheltuielilor pentru finantarea proiectelor va avea un impact in special pe balanta de plati si mai putin pe inflatie.
Alte aspecte subliniate de FMI ca fiind problematice au fost elaborarea nerealista a proiectului de buget pentru 2006 si a tintei de deficit bugetar, dezechilibrele macroeconomice (inflatie, deficit de cont curent), precum si derapajele in politica salariala si lipsa unor reforme structurale.
Inflatia din zona euro, putin peste 2% In timp ce BNR se lupta pentru o tinta de inflatie in jurul lui 5%, inflatia din statele din zona euro se va mentine peste nivelul de 2% in perioada urmatoare.
Inflatia din zona euro, putin peste 2% In timp ce BNR se lupta pentru o tinta de inflatie in jurul lui 5%, inflatia din statele din zona euro se va mentine peste nivelul de 2% in perioada urmatoare.
De obicei, majoritatea depunatorilor aleg depozitele in lei pentru a se proteja de inflatie, iar pe cele in valuta pentru a se pune la adapost in eventualitatea unei deprecieri a cursului leu-euro sau leu-dolar.
Diferenta de 14% este acoperita de inflatie si de cresterea cuantumului taxelor si impozitelor. Coduri unice pentru contribuabili Cu toate ca se construieste in ritm sustinut, directorul Vacariu spune ca numarul contribuabililor a scazut, datorita atribuirii unui cod unic pentru fiecare platitor.
Inflatia anuala a scazut in august la 6,02% datorita scaderii preturilor la alimente, potrivit unor date transmise de Institutul National de Statistica (INS).
Economia globala este amenintata, in perioada urmatoare, de inflatie, dezechilibrele comerciale si ale fluxurilor de capital, a declarat directorul Fondului Monetar International (FMI), Rodrigo Rato, citat de Mediafax.
Ca un exemplu, specialistii ARAI arata ca, daca acum 3-5 ani au existat cresteri semnificative ale preturilor imobilelor in tarile din Uniunea Europeana, in ultimul an cresterea este mica fata de inflatie si exista si acolo o tendinta de stabilizare a pietei imobiliare sau chiar o usoara scadere in unele tari.
BNR a prezis insa o inflatie de 4% si de 3,8%, plus sau minus un punct, pentru 2007, respectiv 2008.
google-analytics.com