Cautare

354 de rezultate pentru "ecuatorul termic" (4.01 secunde)
Nu renunta la alimentele bogate in proteine animale, cu putine grasimi (peste slab, curcan) pentru ca au cel mai mare efect termic (organismul consuma o cantitate mare de energie pentru digestia si metabolizarea lor).
Pe parcursul saptamanii 14 - 20 Ianuarie nu vor fi variatii termice importante, regimul termic mentinandu-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna Ianuarie.
Din punct de vedere termic, exista o diferenta mare intre sudul regiunii care inregistreaza la amiaza valori de 14-15 grade la Focsani si Galati si partea de nord unde se raceste:
Prognoza meteo pentru urmatoarele zile MARTI In tara, marti, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei date. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in vestul si sud-vestul tarii, unde seara si noaptea izolat vor cadea precipitatii slabe, mai ales sub forma de ploaie.
Raportul medicilor legisti arata ca moartea lui s-a datorat termocutiei, adica socului termic. Pe trupul lui nu au fost gasite decat usoare leziuni pe brate.
DATE METEO In luna aprilie, regimul termic al aerului va prezenta valori apropiate de mediile multianuale lunare in cea mai mare parte a tarii, iar local in sud-est si vest valorile temice se pot situa sub normele climatologice.
Racirea va fi semnificativa dar doar asa regimul termic se mai apropie de cel normal al perioadei. Vor fi averse, descarcari electrice si vant in vestul, centrul si nordul tarii.
7.Izoleaza casa O casa izolata termic este mult mai racoroasa. In plus, daca ai posibilitatea, alege un acoperis in culori deschise, care sa reflecte lumina soarelui.
Din nou canicula dupa-amiaza in vestul si sud-vestul tarii, unde indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic.
Temperatura aerului va avea valori usor mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada. La MARE: Vremea va fi instabila si relativ normala termic.Cerul va fi temporar noros.
Are loc un veritabil soc termic. Daca temperatura ambientala este ridicata, apa este foarte rece, temperatura corpului scade brusc si este pus in situatia de a se lupta a reveni la cele 37 grade Celsius.
va fi in general frumoasa si relativ normala termic, cu cerul variabil, mai mult senin pe timpul noptii. Vantul se va domoli treptat.
Si inca ceva: chiar prelucrate termic, castenele isi pastreaza in mare parte vitaminele si mineralele, esentiale pentru sanatate dar si pentru frumusete...
In intervalul 22 ianuarie - 26 ianuarie regimul termic va fi in scadere, cu aproximativ 4 grade, dar maximele raman totusi usor mai ridicate decat mediile climatologice specifice acestei date.
Vantul devine moderat in nordul regiunii, iar sub aspect termic o vreme calda, cu maxime de 11 grade in Galati, 8 grade in Bacau, 10 grade in Iasi si 7 grade la Suceava.
Scaderea temperaturii actioneaza asemenea unui anestezic local. Efectul analgezic al acestui soc termic se explica prin blocarea transmiterii nervoase a mesajului dureros si prin reducerea inflamatiei.
Astfel, "te poti izola fonic prin ridicarea geamurilor de la masina pentru a te proteja de stimulii din afara, poti evita stresul termic daca in masina ta exista o temperatura optima si poti asculta o muzica relaxanta", este de parere Celestina Boldi.
Vremea instabila se mentine si la sfarsitul acestei saptamani in toate regiunile, iar de duminica se va intra intr-un proces de racire din punct de vedere termic", a afirmat specialistul AN
spalati-va mainile foarte frecvent, consumati carne bine preparata termic, consumati numai fructe si legume care se pot decoji, beti numai apa imbuteliata (inclusiv pentru a va spala pe dinti), nu utilizati cuburi de gheata, evitati inghetata si alte produse perisabile.
In zilele caniculare, cu umiditate scazuta hidratarea se face cu apa sau ceaiuri si tizane calde si nu cu apa sau batururi industriale cu gheata, deoarece acestea pot produce soc termic si stres digestiv, vasoconstrictie perifertica etc.
google-analytics.com