Cautare

4863 de rezultate pentru "06" (5.31 secunde)
Protocolul Aliantei PNL-PD ar putea prelungi termenul de valabilitate al Protocolului pe care cele doua partide l-au incheiat in septembrie 2003.
Criza numerica de voturi din Parlament ii indeamna pe liderii Aliantei D.A. sa urgenteze validarea unui deputat de Sibiu, care nu poate ajunge inca in Legislativ din cauza neintelegerilor dintre liberali si democrati.
Conform celor declarate de purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Eugen Nicolaescu, consiliile judetene de conducere ale Aliantei Dreptate si Adevar vor fi reactivate, urmand ca pana la sfarsitul anului in curs sa prezinte rapoarte de activitate a ADA la nivel local.
Social democratii vor cere refacerea alegerilor pentru postul de vicepresedinte ocupat de Marcela Sighinas. Realegerea lui Eugen Chebac in functia de vicepresedinte al CJ a adus declaratii socante.
Parlamentarii ar putea sa nu-si mai poata plati cazarea anul viitor. Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ieri ca suma alocata cazarii parlamentarilor pe 2006 va determina o presiune foarte mare asupra bugetului acestui for legislativ pentru anul viitor, existand perspectiva aparitiei unor probleme privind cazarea acestora.
Mircea Geoana a recunoscut ieri ca PSD se pregateste de anticipate. In cadrul strategiei elaborate in acest scop, social-democratii vor infiinta o echipa de soc, condusa de Cristian Diaconescu.
Maghiarii isi radicalizeaza discursul si actiunile pentru obtinerea autonomiei. Liderii Consiliului National Secuiesc pregatesc in acest sens si manifestatii „pasnice“, incepand din 15 martie, Ziua Ungariei.
Democratii au decis sa-si axeze activitatea din Executiv pe domeniile infrastructurii si administratiei, cei doi ministri care coordoneaza aceste zone stabilindu-si prioritatile in cadrul conducerii PD.
Biroul Permanent al Camerei a luat in calcul inceperea, de la 1 februarie 2006, a unei campanii privind cresterea credibilitatii Parlamentului.
Deputatul PNL Bihor Cornel Popa a declarat in conferinta de presa de ieri ca, dupa data de 15 ianuarie 2006, de pe Aeroportul Oradea vor exista zilnic curse spre Capitala.
La sfarsit de an, Constantin Fratila, presedintele Fortei Democrate din Romania considera ca guvernarea Aliantei D.A. nu si-a atins nici una din tintele economice propuse.
Parlamentarii UDMR ar putea respinge in Parlament proiecte legislative initiate de democrati, ca urmare a pozitiei inflexibile a PD la legea statutului minoritatilor nationale, au declarat ieri surse din Coalitia majoritara.
Senatorul democrat Marius Marinescu a anuntat ca Legea privind comercializarea in regim dutty-free va fi modificata, masura ceruta chiar de presedintele Traian Basescu, avand in vedere ca este un domeniu cu mare risc de evaziune fiscala.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a transmis ieri un mesaj de Craciun in care i-a asigurat pe romani ca eforturile Executivului se vor concentra in 2006 in directia cresterii salariilor si a puterii de cumparare a populatiei.
Conducerea Camerei Deputatilor a hotarat sa renunte la firma intermediar prin care se asigura, in strainatate, cazarea si transportul deputatilor delegati sa reprezinte Parlamentul Romaniei la activitatile externe, pentru a face economii pentru 2006.
Majoritatea prefectilor raman in functii dupa ce au sustinut examenul de atestare pe post. Ei au inceput sa-si dea demisiile din partidele care i-au promovat in aceste functii.
Pentru presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, 2005 a fost un an pierdut din punct de vedere legislativ, din cauza disputelor politice si incercarii zadarnice a actualei Puteri de a-l schimba din functie.
Inceputul acestui an a insemnat si depolitizarea institutiei prefectului. Reprezentantii Guvernului in teritoriu sunt de la 1 ianuarie 2006 doar functionari publici, obligati prin lege sa nu fie membri ai vreunui partid.
Initiativele in domeniul reformei politice incepute in cursul anului trecut vor constitui temele dezbaterii publice si in 2006. Unul dintre subiectele care au bulversat scena politica in 2005 a fost cel referitor la trecerea la un parlament unicameral si, conex, cel al introducerii votului uninominal.
La aniversarea primului an de guvernare a Aliantei PNL-PD, presedintele Traian Basescu le-a cerut liderilor celor doua partide sa renunte la orgolii si sa-si asume responsabilitatea demararii discutiilor despre fuziune.
google-analytics.com