Biroul Permanent al Camerei a luat in calcul inceperea, de la 1 februarie 2006, a unei campanii privind cresterea credibilitatii Parlamentului. Aceasta va include si dezbateri intr-un ministudio de televiziune, care sa fie transmise prin intermediul satelitului sau al firmelor de cablu.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a anuntat ieri ca doreste ca la 1 februarie sa lanseze o campanie de credibilizare a Parlamentului pentru a se asigura o imagine mai buna activitatilor parlamentare. Nastase a precizat ca elaborarea unei campanii care sa repozitioneze Parlamentul in raport cu societatea civila si opinia publica este o idee mai veche a sa. „Este o idee mai veche a mea. Se leaga de necesitatea de a iesi din acest prag al increderii de 15,16 pana la 20% pe care Parlamentul s-a situat in ultimii ani“, a precizat presedintele Camerei.
Adrian Nastase a precizat ca doreste ca „printr-un ministudio de televiziune“ sa se poata transmite in direct dezbaterile parlamentare, sa se explice voturile si sa se discute proiectele legislative mai importante atat de initiatori, cat si de contestatari. „Dorim sa facem un program special pentru elevi, care sa vina sa discute cu parlamentarii“ si, „in acelasi timp sa responsabilizam parlamentarii in efortul de a explica ceea ce face Parlamentul“, a explicat Nastase. El a subliniat ca se incearca, totodata, si o repozitionare a Legislativului „in relatiile cu societatea civila si in cele cu opinia publica“. Liderul Camerei a spus ca nu stie daca se va iesi la public, prin intermediul firmelor de cablu sau prin satelit. „Poate sa fie si un semnal pe care sa-l dam pentru un parteneriat cu alte televiziuni sau o iesire pe satelit, mult mai simpla, care sa permita, dupa aceea, introducerea pe cablu. Toate echi-pamentele exista, avem toata documetarea realizata, urmeaza in aceste zile sa finalizam locul in Camera unde vom organiza acest ministudio“, a precizat Nastase. El a apreciat ca dezbaterile din cadrul mini-studioului de televiziune, care vor fi preluate prin intermediul satelitului sau prin cablu, coroborate cu alte mijloace vor duce la cresterea credibilitatii Parlamentului.
Presedintele Camerei Deputatilor a mai anuntat ca se va prelua si modelul unor parlamente straine in ceea ce priveste elaborarea zilnica sau saptamanala a unei brosuri care sa cuprinda programul forului legislativ, precum si lucruri legate de activitatea curenta.