Parlamentarii ar putea sa nu-si mai poata plati cazarea anul viitor. Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ieri ca suma alocata cazarii parlamentarilor pe 2006 va determina o presiune foarte mare asupra bugetului acestui for legislativ pentru anul viitor, existand perspectiva aparitiei unor probleme privind cazarea acestora.
„Apar probleme legate de bugetul anului viitor si care vor crea o foarte mare presiune pe unele dintre capitolele de buget ale Camerei si in ceea ce priveste cazarea parlamentarilor“, a precizat Nastase dupa sedinta Biroului Permanent.
Nastase a mentionat ca hotelurile in care stau parlamentarii solicita o crestere a tarifelor cel putin la nivelul ratei inflatiei prognozate, ceea ce determina probleme pentru bugetul pentru 2006, care a fost redus la nivelul celui din 2005, netinand cont de rata de crestere a inflatiei.
El este de parere ca, pentru a iesi din impas, in 2006 vor exista rectificari bugetare prin care sa se rezolve aceste probleme. (C.S.)