Mircea Geoana a recunoscut ieri ca PSD se pregateste de anticipate. In cadrul strategiei elaborate in acest scop, social-democratii vor infiinta o echipa de soc, condusa de Cristian Diaconescu.

Liderii PSD s-au intalnit ieri la Pitesti cu toti presedintii de organizatii. In cadrul acestei intruniri a fost stabilita o strategie de distrugere a imaginii actualei Puteri. In cadrul unei conferinte de presa, presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a criticat dur pe guvernanti si i-a acuzat ca au vandut electoratului gogosi portocalii. El a dezvaluit ca partidul pe care il conduce va infiinta in cel mai scurt timp o echipa de soc, condusa de Cristian Diaconescu, care va avea misiunea sa identifice si sa sanctioneze imediat orice greseala a Puterii.
Geoana a anuntat ca astfel PSD se pregateste de alegeri anticipate si a precizat ca, pentru castigarea lor, PSD trebuie sa dovedeasca faptul ca este o alternativa credibila, unita si convingatoare la actuala Putere. In acest sens, una dintre tintele importante ale partidului este depasirea a 30% in sondajele electorale. La acest capitol, el a motivat cresterea PRM prin dezamagirea electoratului fata de portocalii, precum si prin radicalizarea mesajului. Geoana s-a aratat surprins insa de cresterea in sondaje a Partidului Conservator, pe care a catalogat-o drept spectaculoasa.
Intrebat in ce masura este credibil PSD afisand aceeasi oameni gen Mitrea si Nastase, Mircea Geoana a declarat ca partidul trebuie sa vina la viitoarele alegeri nu doar cu programe noi, ci si cu oameni noi, care trebuie formati de cei cu experienta.
PSD isi mai propune si stabilirea unei strategii coerente de dezvoltare si de eliminare a discrepantelor care se inregistreaza in administrarea oraselor mici si mijlocii, astfel incat acestea sa poata face fata noilor provocari determinate de integrarea in comunitatea europeana. Aceasta „Strategie de dezvoltare a oraselor mici si mijlocii“ urmeaza sa fie finalizata si va fi adoptata la Consiliul National al partidului, de la sfarsitul lui ianuarie 2006. „Aceasta strategie trebuie sa devina litera de lege atunci cand PSD va reveni la guvernare“, a declarat Mircea Geoana.