Senatorul democrat Marius Marinescu a anuntat ca Legea privind comercializarea in regim dutty-free va fi modificata, masura ceruta chiar de presedintele Traian Basescu, avand in vedere ca este un domeniu cu mare risc de evaziune fiscala.
"Marfurile se vor comercializa in regim dutty-free numai in punctele vamale de frontiera, in spatii organizate si supravegheate de Directia Generala a Vamilor. Celelalte spatii deschise in interiorul teritoriului nu vor mai primi licenta de comercializare in regim dutty-free. Aceste spatii au functionat pana acum fara nici o forma de control sau de supraveghere. Riscul de evaziune fiscala este foarte ridicat, in conditiile in care vanzarile nu pot fi controlate strict de birourile vamale", a argumentat Marinescu.
Pentru o armonizare corecta cu acquis-ul comunitar, senatorul democrat a solicitat un studiu comparativ, pentru ca in primele zile ale lui 2006 sa fie finalizata analiza de fond si propunerea legislativa sa poata fi depusa la Biroul Permanent al Senatului.
"Consider ca reglementarea activitatilor comerciale desfasurate de reteaua dutty-free sub un control mult mai atent va conduce la diminuarea substantiala a evaziunii fiscale si va avea, in acelasi timp, un rol important in prevenirea actelor de coruptie", si-a incheiat argumentatia senatorul Marius Marinescu. (Narcisa Petre)