Deputatul PNL Bihor Cornel Popa a declarat in conferinta de presa de ieri ca, dupa data de 15 ianuarie 2006, de pe Aeroportul Oradea vor exista zilnic curse spre Capitala.
Astfel, dupa 15 ani, pe ruta Oradea - Bucuresti, vor zbura doua avioane pe zi, unul dimineata si unul seara. Desi, initial, deputatul liberal ceruse ca macar de luni pana vineri sa existe curse pe aceasta ruta, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Alexandros Galiatatos i-a confirmat acestuia ca, incepand din 15 ianuarie, vor exista curse zilnice spre Bucuresti.
Popa a mai declarat ieri ca in ceea ce priveste resursele bugetare obtinute de la Guvern in acest sfarsit de an, judetul Bihor se afla pe primul loc, cu 250 de miliarde de lei, din care 50 de miliarde de lei revin municipiului Oradea. Totusi, deputatul liberal a precizat ca, pana la sfarsitul acestui an, banii respectivi trebui cheltuiti, astfel ei vor fi pierduti. De aceea el le-a cerut autoritatilor locale sa organizeze licitatii, in conditiile legii, si sa foloseasca acest bani pana la sfarsitul lunii decembrie.
Prezent la Oradea, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a precizat ca meritele pentru primirea acestor sume de catre judet revin deputatului Cornel Popa, dar si colegilor sai din Bihor, care au avut o capacitate mare de convingere atunci cand au facut demersurile pentru solicitarea acestor fonduri. Olteanu a mai spus ca "in urma lobby-ului facut de deputatul PNL Cornel Popa, incepand din ianuarie, veti avea curse zilnice spre Bucuresti, de pe Aeroportul Oradea".