Cautare

257 de rezultate pentru "seminar" (3.24 secunde)
Pornind de la obiectivul de 7% asumat de Guvern si de Banca Nationala a Romaniei pentru acest an, banda de variatie ar putea fi reprezentanta de intervalul 5,5 - 8,5%, a declarat viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, intr-un seminar despre tintirea inflatiei organizat de Banca centrala.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat ieri, in cadrul unui seminar cu tema “Ziua leului nou“, ca “adoptarea euro nu se va face in 2007 si nici in urmatorii cinci-sase ani, ci vor mai trece inca opt-zece ani pana cand vom fi in aceasta zona“.
In cadrul unui seminar avind ca tema "Costurile si beneficiile integrarii in Uniunea Europeana ", autoritatile au enumerat avantajele si dezavantajele aderarii la marea familie europeana.
Estimarile presedintelui Basescu se incadrau in datele expuse de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, care la un recent seminar a declarat ca trecerea tarii noastre la moneda euro se va face in jurul anilor 2012-2014.
“Cred ca emitentii romani prefera piata de capital romaneasca pentru ca prefera sa invete lectia in tara“, a afirmat directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache in cadrul unui seminar organizat de FinMedia, pe tema obtinerii de finantare externa de catre firmele romanesti pe piata AIM a Bursei din Londra.
Blocurile pentru care s-a inceput constructia inainte de 1989, ramase neterminate, vor fi finalizate pana in 2007, a declarat ieri ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, László Borbelr, la un seminar organizat de “Ziarul Financiar“.
Preturile locuintelor din blocurile vechi ar putea sa scada pana la sfarsitul anului, mai ales ca acestea au ajuns la limita suportabilitatii si au determinat blocarea acestui segment al pietei, a declarat ieri directorul agentiei imobiliare Neocasa, Mircea Cleciu, in cadrul unui seminar organizat de “Ziarul Financiar“.
Vasile Lupu a mai spus in timpul unui seminar cu tema “Dezvoltarea afacerilor in judetul Vrancea cu sprijinul institutiilor financiar-bancare, fonduri rambursabile si nerambursabile“ ca Agentia Sapard acorda si programe de consultanta in scrierea de proiecte in cadrul unor masuri care nu se bucura insa de mare cautare in randul romanilor.
Saptamana trecuta, in cadrul unui seminar pe probleme de energie, presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, anunta o adevarata explozie a preturilor in urmatoarele luni spunand ca pretul carburantilor va depasi valoarea de un euro pe litru in conditiile in care petrolul va continua sa se mentina la un nivel de circa 53 de dolari pe baril, iar accizele nu vor fi modificate.
“Daca 5 din 9 (membri ai Consiliului de Administratie al BNR - n.red.) vor vota pentru, aceasta reglementare va intra in vigoare“, a afirmat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la un seminar organizat de Finmedia.
O sa mai fie intilniri, pentru ca angajamentul cu FMI nu s-a incheiat ", a afirmat Dinga la un seminar privind serviciile financiare organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti.
"2004 este primul an in care ponderea ocuparii in sectorul serviciilor este pe primul loc, inregistrind un avantaj clar de 5,6 puncte procentuale fata de agricultura si sase procente fata de industrie ", a declarat, miercuri, ministrul Barbu, la un seminar pe tema Editiei 2005 a Programului Economic de Preaderare (PEP).
Pretul gazelor din productia interna ar putea ajunge la preturi comparabile cu cele din import, iar in 2006 acestea ar putea creste cu pina la 40-50%, a declarat, ieri, cu ocazia unui seminar, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale, stefan Cosmeanu.
Daca imi propun 5% inflatia, o dublare a preturilor la gaze, care au urcat de la 150 de euro la 260 de euro pe piata internationala, imi schimba de la 2% la 3% contributia la preturile de consum pe acest segmenta€œ, a explicat Isarescu, prezent la sfarsitul saptamanii trecute la un seminar pe teme economice care a avut loc la Sinaia.
Reprezentantii politiei au spus ieri, in cadrul unui seminar organizat de Finmedia pe tema spalarii banilor, ca foarte multe probleme sunt la instantele de judecata.
In plus, oficialii Bancii Mondiale au luat in discutie, in cadrul unui seminar, posibilitatea ca UE sa semneze noi acorduri bilaterale privind migratia legala de munca cu state precum Romania si Bulgaria, care ar duce si la diminuarea nivelului emigratiei ilegale, dar ar spori sumele trimise in conturile din tara.
El a subliniat, in cadrul unui seminar pe tema „Oportunitati de afaceri in Agricultura si Industria Alimentara“, ca Romania este situata printre tarile in care mediul de afaceri a cunoscut imbunatatiri semnificative.
Cu prilejul conferintelor de pregatire a mediului de afaceri in vederea integrarii, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a organizat un seminar de prezentare a problemelor vizind aderarea tarii noastre.
Aprobarea finantarii va fi discutata de boardul bancii in aproximativ doua saptamani", a afirmat Borbely la un seminar pe teme de infrastructura municipala organizat la Bucuresti de European Finance Convention.
O delegatie condusa de primarul municipiului Mangalia, Zamfir Iorgus, va participa in perioada 22-27 februarie la un seminar pe teme turistice, sustinut in localitatea Terracina, Italia.
google-analytics.com