Cautare

996 de rezultate pentru "regimul" (2.58 secunde)
Regimul dividendelor Directiva 90/435/EEC, 2003/ 123/EC reglementeaza regimul fiscal al distributiei de dividende in Uniunea Europeana, avand ca scop reglementarea unui tratament fiscal neutru in relatia societate-mama - filiala.
2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor". ... 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. 1. Sanctiunile contraventionale principale: avertismentul, verbal sau scris;
grave incalcari ale legilor adoptate chiar de regimul in vigoare, anchete si arestari abuzive, condamnari unor nevinovati la moarte sau la munca silnica pe viata. ... Regimul avea de partea sa Armata, Militia, Sfaturile populare, Economia.
Este important de subliniat faptul ca finantarea Catedralei Mantuirii Neamului nu se face in mod arbitrar, ci conform prevederilor Legii 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, prin care statul isi asuma sprijinul pentru construirea si repararea de lacasuri de cult conform celor doua principii deja mentionate, al proportionalitatii cu numarul de credinciosi si al nevoilor reale ale cultelor.
Secretariatul de Stat pentru Culte este foarte atent in aplicarea prevederilor Legii privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor si mai precis a principiului neutralitatii in ceea ce inseamna pe de o parte relatia sa cu diferitele culte si, pe de alta parte, relatiile dintre cultele religioase.
Un alt element comun tinea de regimul acelor cladiri, toate reprezentand investitii private, rolul administratiei locale in ridicarea lor fiind minimal. ... Pe de alta parte, arhitectii prezenti l-au atentionat pe primar ca regimul cladirilor foarte inalte in municipiul Constanta este unul extrem de strict, din cel putin trei motive.
De asemenea, judecatorii Curtii au declarat neconstitutionala propozitia "dispozitia de revocare a retinerii se executa de indata prin Ministerul Justitiei" cuprinsa in articolul 23 referitor la regimul in procesul penal.
Potrivit acestora, regimul ideal pentru prevenirea obezitatii este unul bogat in proteine si sarac in glucide. Pentru a ajunge la aceasta concluziem, oamenii de stiinta au realizat un sondaj in 8 tari europene, pe 772 de familii.
In anii '70-'80 ai secolului trecut in alte tari vecine s-au construit alternative, au existat forte politice structurate, care au putut negocia cu regimul partidului unic revenirea la democratie.
Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, regimul termic nocturn va fi in scadere usoara, spre o valoare medie regionala de 8 grade.
Au trecut trei ani si jumatate de cand regimul Basescu a plecat, dar instrumentele lui au ramas.
Si tot in acel prim deceniu dupa schimbare s-au profilat si primele semne, tot mai apasate, tot mai grave, ale neglijarii valorilor si atentiei datorate stiintei, cercetarii, valorilor si personalitatilor artei, literaturii, umanisticii, o tot mai apasata nepasare a guvernelor in conservarea si reabilitarea a tot ceea ce regimul comunist atacase, degradase si calomniase in ceea ce, de fapt, semnifica si legitimase in secolele ultime, reala nastere a unei natiuni, apta de a se compara cu unii vecini si cu statele orgolioase ale Apusului.
19/2006 privind regimul plajelor era ultima sansa a hotelierilor romani de a mai putea schimba ceva, Asociatia Patronala "Mamaia" sperand sa-l poata convinge pe seful statului sa nu promulge acest act.
In discursul tinut in fata colegilor adunati la Vatra Dornei, Mircea Geoana a remarcat cum "regimul Basescu si-a facut o tema din atacarea PSD-ului si a pesedismului".
Cu atat mai mult cu cat Vladimir Tismaneanu face parte, oficial, din categoria celor care au beneficiat din plin de regimul comunist, tatal sau, Leon Tisminetchi, fiind unul dintre kominternistii care au instalat regimul bolsevic in Romania.
La randul sau, Dan Voiculescu a declarat ca raportul prezentat de Basescu reprezinta pur si simplu o declaratie de razboi adresata Chinei, deoarece institutia prezidentiala a Romaniei condamna regimul comunist la modul general, in conditiile in care acesta este la putere in tara asiatica.
Senatorul liberal Paul Pacuraru considera ca scandalul aparut in Parlament in momentul prezentarii raportului Tismaneanu de catre presedintele Basescu se datoreaza faptului ca subiectul “regimul comunist din Romania” a fost abordat intr-un mod unilateral. “In acel raport s-a vorbit doar despre ororile provocate de regimul comunist.
Seful DAE a invocat si exemplul unui proiect de lege care modifica regimul magazinelor duty-free, in sensul eliminarii acestora din interiorul aeroporturilor si navelor, intentia fiind alinierea la regimul duty-paid reglementat de normele europene.
In ceea ce priveste noul document, el a explicat ca acesta prevede posibilitatea sotilor de a opta pentru "regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, regimul comunitatii conventionale sau al separatiei".
Dupa protestele in masa de la Chisinau, in cadrul carora au fost expuse lozinci privind unificarea Romaniei cu Moldova, Chisinaul a decis sa introduca regimul de vize pentru tara noastra.
google-analytics.com