Primarul Radu Mazare a reactionat dur la auzul observatiilor facute cu o zi inainte de Inspectoratul Judetean de Politie cu privire la insuficienta implicare a Primariei Constanta pentru rezolvarea problemelor de trafic din statiunea Mamaia. "Sunt pline orasul si statiunea Mamaia de indicatoarele lui Mazare. Politistii sa-si vada de amenzile si gatuirile lor din circulatie", ne-a declarat, printre altele, primarul Constantei. Mult mai resemnat a parut in momentul in care a venit vorba despre plecarea din Constanta a fostului sef al DNA, Florin Tirnacop, primarul fiind convins ca procurorii anticoruptie vor continua campania impotriva sa, indiferent de cine va veni la conducerea acestei structuri.
"Eu cred ca Tirnacop a fost pus aici cu o misiune precisa: sa-mi faca mie rau. Dar pentru ca nu a reusit si nu a gasit nimic impotriva mea, l-au schimbat", este de parere Mazare. Legat de conflictul declansat intre cei doi si care se transeaza acum in instanta, primarul a tinut sa precizeze: "Eu nu am nimic cu Tirnacop, nici nu stiu cum arata, nu m-am intalnit in viata mea cu el". La fel de resemnat s-a aratat si cand a venit vorba de controversata lege a plajelor, promulgata ieri de presedintele Traian Basescu: "Asta e viata! Nu mai am ce face de acum", a declarat edilul, dand de inteles ca in ceea ce-l priveste a renuntat la razboiul cu autoritatile centrale pentru administrarea plajelor din Mamaia. Respingerea de catre presedintele Basescu a legii de aprobare a Ordonantei nr. 19/2006 privind regimul plajelor era ultima sansa a hotelierilor romani de a mai putea schimba ceva, Asociatia Patronala "Mamaia" sperand sa-l poata convinge pe seful statului sa nu promulge acest act.
DADL stia de vineri ce urma sa faca Basescu luni

Acest lucru nu s-a intamplat si pentru cel putin un an de zile regimul de administrare a plajelor continua sa nemultumeasca pe investitorii din industria turismului. De remarcat in acest context balba Directiei Apelor Dobrogea Litoral, care anunta victorioasa ieri despre cum a promulgat Basescu legea plajelor vineri, 30 iunie a.c., in conditiile in care presedintele si-a pus semnatura pe actul legislativ abia ieri, 3 iulie a.c. De unde putem intelege fie ca seful statului roman l-a anuntat inca de vineri pe Manafu despre ce legi are de gand sa promulge luni, eventual sa-i fi cerut si sfatul, transformand DADL in Monitorul Oficial si confidentul sau intim, fie ca celor de la DADL le-a stat ceasul in urma cu trei zile, demonstrandu-si inca o data profesionalismul "desavarsit".