Senatorul liberal Paul Pacuraru considera ca scandalul aparut in Parlament in momentul prezentarii raportului Tismaneanu de catre presedintele Basescu se datoreaza faptului ca subiectul “regimul comunist din Romania” a fost abordat intr-un mod unilateral.

“In acel raport s-a vorbit doar despre ororile provocate de regimul comunist. Nu s-a spus nimic despre ceea ce s-a realizat in 50 de ani. Pina la urma a fost pus in aplicare un plan de dezvoltare a Romaniei. Au fost construite orase, a fost introdusa electricitatea si a fost dezvoltata economia nationala. Aceste lucruri nu trebuie trecute cu vederea. E drept ca cei care au condus tara au comis foarte multe abuzuri, dar nu trebuie sa ne amintim numai raul. Poporul roman a muncit si in acea perioada si eforturile cetatenilor trebuie respectate. Din punctul meu de vedere, tot scandalul a pornit de la faptul ca problema a fost tratata doar dintr-un anumit punct de vedere”, ne-a declarat senatorul Paul Pacuraru.

Despre tristul eveniment de luni ne-a vorbit si deputatul conservator Liviu Bogdan Ciuca. “Noi, parlamentarii PC, am vrut sa iesim din sala. Ne-am oprit insa pentru ca nu am vrut sa se interpreteze ca nu sintem de acord cu raportul Tismaneanu. Sincer, luni mi-a fost rusine ca sint parlamentar”, ne-a declarat si deputatul PC Bogdan Ciuca.