Cautare

825 de rezultate pentru "moneda pictata" (3.95 secunde)
Odata cu trecerea la leul nou, Banca Nationala a pus in circulatie aproximativ 2.500 de tone de moneda de metal, cee ce reprezinta cam 45 de monede pentru fiecare roman. Conform statisticilor BNR, 1,5% din acest maruntit s-a intors in banci, adica jumatate din necesarul de moneda.
Moneda din argint are valoarea nominala de 10 lei, o greutate de 31,103 grame, un diametru de 37 de milimetri si marginea zimtata.
Nivelul dobanzilor bancare de pe piata romaneasca va ajunge la media din Uniunea Europeana in momentul in care Romania va adopta moneda unica europeana, a declarat Adrian Vasilescu, directorul de comunicare al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
In opinia lui, actualul nivel al leului fata de moneda europeana este cel real in raport cu situatia economiei romanesti.
Deprecierea leului fata de euro din ultimele saptamani face ca pretul apartamentelor tranzactionate pe piata sa creasca in moneda nationala, iar potentialii cumparatorii vor fi cei care ies in pierdere din cauza modificarii cursului de schimb. Proprietarii profita de situatie si trec imediat pe moneda care le aduce castig.
Toate tarile din zona euro vor emite, la inceputul lui 2009, o moneda metalica comemorativa de 2 euro, cu un model comun. ... La 1 ianuarie 1999, Euro a devenit moneda oficiala a UE iar sub autoritatea Bancii Centrale Europene (BCE), a fost introdusa o politica monetara unica.
Moneda din aur 900a€° are valoarea nominala de 100 de lei, o greutate de 6,452 grame, un diametru de 21 milimetri si marginea zimtata.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a apreciat, sambata, la Suceava, ca Romania ar putea adopta moneda euro de la 1 ianuarie 2014, modalitatea in care se va face trecerea urmand sa fie stabilita de Banca Nationala.
Desi la prima vedere imprumutul in lei prezinta unele avantaje, mai ales pentru cei care isi primesc salariile in moneda nationala, un credit de nevoi personale luat in euro este mai ieftin.
Desi la prima vedere imprumutul in lei prezinta unele avantaje, mai ales pentru cei care isi primesc salariile in moneda nationala, un credit de nevoi personale luat in euro este mai ieftin.
 Banca Nationala a României (BNR) încearca sa diminueze apetitul românilor pentru împrumuturi, indiferent de moneda în care acestia doresc sa ia credite. ... "Creditul în euro nu a suferit foarte multe fluctuatii, pentru ca moneda europeana a avut cotatii apropiate în ultimii ani fata de leu.
La nivel oficial, leul este greu si fara patru zerouri în coada, însa, în limba vorbita, toata lumea, indiferent de pregatire si de profesie, foloseste leii vechi si îsi face calculele în vechea moneda.
Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat in octombrie o crestere de 30% (21% in termeni reali) fata de 31 octombrie 2007, in timp ce plasamentele in moneda locala ale persoanelor juridice au avansat cu 9,7% (2,1% in termeni reali).
O conditie a tranzitiei la moneda euro este mentinerea monedei nationale in mecanismul european al ratelor de schimb (ERM II) pentru o perioada de doi ani.
Presedintii tarilor din America Centrala si guvernul din Republica Dominicana au convenit vineri sa adopte o moneda unica, la incheierea celui de al 33-lea summit al regiunii, din Honduras, relateaza AFP.
Cele mai multe restante in februarie se inregistreaza la imprumuturile in moneda nationala, cu noua milioane de lei mai mult decat in ianuarie. ... In Olt, cele mai multe credite neperformante au fost cele exprimate in moneda nationala.
Moneda nationala s-a depreciat joi semnificativ i fata euro, la un curs de referinta de 4,1214 lei/euro, in ton cu evolutia altor monede din regiune, in timp ce dolarul s-a intarit puternic fata de euro, investitorii fiind ingrijorati de instabilitatea fiscala a Greciei, Portugaliei si Spaniei.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2872 lei/euro, in scadere cu 0,10% fata de sedinta precedenta, in schimb dolarul a continuat sa se aprecieze in raport cu moneda nationala.
Deputatul Varujan Pambuccian a anuntat ca liderii coalitiei au convenit sa pastreze 2015 ca data-tinta a intrarii Romaniei in zona euro, 1 decembrie 2015 fiind termenul propus pentru ca in tara noastra sa fie folosita doar moneda unica europeana.
Cand creste euro in raport cu leul, toti cei cu credite in aceasta moneda au de pierdut. La fel si cei care detin telefoane mobile, stau cu chirie sau au alte plati de efectuat in moneda europeana.
google-analytics.com