Desi s-a aratat profund revoltat de linsajul mediatic pe care il traieste in aceste zile, deputatul social-democrat Adrian Nastase, recent trimis in judecata de catre DNA, a declarat ieri ca nu demisioneaza si nici nu se autosuspenda din PSD. Fostul lider PSD a anuntat ca nu va accepta sa ramana o tinta vie a abuzurilor unei administratii politice si ca se va bate pana la capat pentru a-si demonstra nevinovatia, cu convingerea ca va avea "sprijinul colegilor de buna-credinta din partid". Totdata, Nastase a spus ca "in spatele acestei manipulari" se afla "cei care se tem" ca ar putea sau ar fi putut sa reprezinte "o alternativa la congresul PSD" sau altii care considera ca ar putea sa mearga sa sprijine "un alt partid care ar putea sa fie neprietenos cu unul dintre liderii actuali ai Romaniei", sugerand ca dirijorii acestei actiuni sunt Geoana si Basescu. El a subliniat ca, daca nu ar fi o tinta politica, "aceste actiuni concertate si aceste cheltuieli nu s-ar fi facut pentru cineva care nu reprezinta o miza politica".
"In mod evident, s-a dorit ca inainte de 1 ianuarie 2007 sa fie realizat angajamentul luat de Monica Macovei si de Daniel Morar la Bruxelles", a mai spus social-democratul. In cele din urma, Nastase l-a atentionat pe actualul premier ca si situatia lui va fi mult mai complicata dupa ce nu va mai fi prim-ministru.

"Sa faca pasul inapoi"

Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, i-a solicitat luni lui Adrian Nastase sa se autosuspende din calitatea de membru de partid pe durata procesului in care acesta a fost inculpat pentru luare de mita. "Ii cerem sa faca un pas inapoi si sa se autosuspende din partid, daca doreste, pe durata acestui proces. Dupa finalizarea procesului poate reveni, nu vad nicio problema", a declarat presedintele PSD Sector 1. Presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat marti ca nu crede ca se impune in acest moment autosuspendarea din partid a lui Adrian Nastase, intrucat dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA este un joc politic. Organizatia Sectoru-lui 1 a PSD l-a sanctionat la 6 noiembrie cu avertisment ultimativ pe fostul presedinte al partidului deputatul Adrian Nastase, care este membru al acestei organizatii. Argumentele invocate de catre Dan Tudorache s-au referit la "denigrarea colegilor de partid in public, si nu in cadrul partidului" si la "aducerea de prejudicii de imagine prin aceasta atitudine organizatiei PSD Bucuresti si partidului".