Omul de afaceri Clement Mocanu (foto) este considerat de Eugen Valceanu, vicepresedintele organizatiei judetene PSD Gorj, cel mai mare escroc care a ajuns pe meleagurile Gorjului, in conditiile in care afaceristul a modernizat unul dintre sediile PSD Gorj din municipiul Targu Jiu si a construit vilele mai multor pesedisti de marca.
Vicepresedintele PSD Gorj, Eugen Valceanu, s-a trezit vorbind la conferinta de presa a partidului, care a avut loc ieri, despre afacerile lui Clement Mocanu in judetul Gorj. "Am atras atentia ca Clement Mocanu e cel mai mare escroc din Gorj", a spus Valceanu. Acesta i-a dat in vileag si pe colegii lui de partid, Ion Vulpe, consilier judetean si fost director al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), si pe vicepresedintele PSD Gorj, Toni Mihail Grebla, fostul prefect al judetului Gorj: "Unele persoane mi-au spus ca nu stiu cum sa lucrez cu Clement Mocanu. Acest raspuns l-am auzit de multe ori. Vulpe si Mocanu sunt intr-un anumit grup. (...) Grebla e unul dintre cei care mi-au spus ca nu stiu sa lucrez cu Mocanu". Toni Mihail Grebla este, in prezent, directorul PATROMIN, organizatia patronala din sectorul minier.
Mocanu a facut vile pentru maharii din PSD Gorj
Valceanu face aceste dezvaluiri dupa ce omul de afaceri Clement Mocanu si-a mutat afacerile din judetul Gorj. "Eu am spus aceste lucruri, dar dumneavoastra erati preocupati de alte probleme. PSD Gorj nu are nici o problema, pentru ca trebuie sa delimitam activitatea politica a membrilor partidului de alte lucruri. Nu conteaza ca fac parte din PSD", a spus Valceanu.
Ion Vulpe locuieste intr-o vila somptuoasa din cartierul Primaverii, construita de firma ARC Targu Carbunesti, administrata de Clement Mocanu. De asemenea, Grebla este un apropiat al omului de afaceri Clement Mocanu. Acesta a realizat, prin firma sa, lucrari de modernizare si la vilele lui Nicolae Mischie, ex-presedintele PSD Gorj, din Targu Jiu si Godinesti, dupa care afaceristul a depus un denunt impotriva fostului "baron de Gorj" la DNA. In urma cercetarilor, Mischie a fost trimis in judecata pentru luare de mita si alte fapte de coruptie, toate acestea avand loc in perioada in care el a ocupat functia de presedinte al Consiliului Judetean Gorj.
Sediul PSD, modernizat de Mocanu
Firma ARC a modernizat sediul PSD din municipiul Targu Jiu, de pe strada Crisan, situat langa Palatul Administrativ. Dupa ce Nicolae Mischie a fost inlaturat de la conducerea organizatiei, lucrarile de renovare au fost sistate, iar noua conducere a partidului nu a acceptat sa plateasca sumele solicitate de Mocanu. Acesta a actionat in judecata organizatia judeteana a PSD, solicitand sume suplimentare de peste un miliard de lei pentru efectuarea lucrarilor. "Procesul este acum la Curtea de Apel Craiova. Am pierdut, in prima instanta, la Tribunalul Gorj. Suma pe care am fost obligati sa o achitam este de pe peste un miliard de lei vechi, la care se adauga penalitatile. Am contestat sentinta si asteptam hotararea", a spus Florin Carciumaru, presedintele PSD Gorj.
Dumitru Udroiu, fostul director al Finantelor Publice Gorj, a declarat ca a gasit in zidurile casei sale construite de Mocanu aparate pentru interceptarea convorbirilor.