Cautare

124 de rezultate pentru "martis" (2.92 secunde)
Actualitateacalarasi.ro informeaza: Targul de martisoare la Muzeul Dunarii de Jos Muzeul Dunarii de Jos Calarasi organizeaza si in acest an Targul de martisoare.
Pe 8 februarie, la ora 18.00, Simona Dragomir impreuna cu invitatii ei isi asteapta publicul pentru a le transmite sfaturi practice pentru o viata sanatoasa si frumoasa.
Simona Dragomir impreuna cu Mirela Retegan si specialistii invitati au pregatit mamicile pentru Martisor!
Activitati creative pentru prichindei Copilul tau este invitat in lumea magica a lui Pogo, unde va descoperi o serie de mestesuguri interesante care il vor distra si ii vor dezvolta abilitatile creative.
STIRIPESURSE: Intrare gratuita pentru domnisoare si doamne la Muzeul Antipa de 1 Martie (Autor: Mihai Cistelican) Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa anunta ca de 1 Martie doamnele si domnisoarele pot vizita gratuit institutia, informeaza News.ro.
Originile sarbatorii martisorului nu sunt cunoscute exact, dar prezenta sa atat la romani cat si la bulgari (sub numele de Martenita) este considerata ca fiind datorata substratului comun daco-tracic, anterior romanizarii la primii si slavizarii la ultimii, desi legendele populare ii dau alte origini.
Martisorul este un mic obiect de podoaba legat de un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, care apare in traditia romanilor si a unor populatii invecinate.
www.unica.ro informeaza: Alessandra Stoicescu este in culmea fericirii. Prezentatoarea de televiziune este insarcinata pentru prima data, iar vestea a fost data chiar de aceasta intr-un mod inedit.
ANM a publicat prognoza meteo pentru intervalul 3 februarie - 2 martie 2020. In perioada 3-10 februarie 2020, conform ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decat cele specifice acestei perioade in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in extremitatea sudica a teritoriului.
Apicultorii Vasile si Elena Stan participa la targul organizat de Martisor, la MTR, cu produse apicole, deschis intre orele 9.00 - 18.00.
Varga Mezes din Odorheiu Secuiesc participa cu diverse sortimente de turta dulce la targul de Martisor organizat in curtea MTR.
Primavara este, in acest an, zgarcita in a-si arata zambetul cald si buna-dispozitie. Frigul din oase isi tremura nerabdarea in a scapa cu bine si din fata incercarii care se cheama martisor.
In trenurile "de moda veche", sub maneta semnalului de alarma (de care orice calator poate sa traga in caz de urgenta), exista un anunt care trebuie sa-i puna pe ganduri pe cei care ar putea abuza de respectiva maneta.
Cu fiecare iesire la rampa a oficialilor din Primaria Oradea, mi se intareste convingerea ca institutia condusa de Petru Filip are cel putin doua metehne:
Martisorul este o traditie. El nu inseamna doar acel cadou - fir alb impletit cu rosu sau flori, ori mai stiu eu ce alte zorzoane inventate de aceasta lume consumatorista.
Nu stiu care a fost zilele trecute ratingul pe Capitala al principalelor televiziuni (mai ales al celor de stiri), dar sunt gata sa pariez ca a fost cu mult sub media zilelor trecute.
Ieri a fost o zi de primavara adevarata, cel putin din punct de vedere meteorologic. Dupa citeva zile mohorite a iesit soarele.
Am intrat in luna in care, in mod traditional, aducem un omagiu femeilor - mame, iubite, sotii, doamne si domnisoare.
- Cum ati plecat din tara? De ce? Romeo: In anul 2001 am fost invitat in capitala Americii, la Washington D.C.
google-analytics.com