Cautare

181 de rezultate pentru "diicot" (5.30 secunde)
- Atat timp cat procurorul general, seful DNA, seful DIICOT sunt numiti de Presedinte, intotdeauna va exista interferenta in justitie si intotdeauna o sa existe tentative de comanda politica - Ludovic Orban, 2013.
Eu am propus ca ministru, procurorii sefi DNA si DIICOT. Cand sa o audiem pe dna Florea, procurorul general a facut o sesizare cu o zi inainte si a zis ca trebuie sa vedem profilul etic al candidatei care are o sesizare - In al 16-lea rand:
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat ieri initiativa legislativa a Partidului Conservator care prevede ca procurorul general si procurorii-sefi directori ai principalelor directii (DNA, DIICOT etc.), precum si adjunctii si prim-adjunctii acestora sunt numiti si revocati de catre presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), si nu la propunerea ministrului Justitiei.
Azi, Comisia va analiza dosarele trimise de procurorii DIICOT, in care cei doi inalti demnitari sunt acuzati de complicitate la tradare si spionaj.
Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii Stamen Stancev - consultant international, Mihai Dorinel Mucea - adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si Comertului si Mihai Radu Donciu - consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului.
Insa, pe langa gestul anuntat din timp, Radu Stroe a depus plangere penala la DIICOT impotriva Elenei Udrea, pe care o acuza ca a divulgat informatii care tin de siguranta nationala.
Primul s-a referit la acest subiect in cadrul unei dezbateri publice initiate de Secretariatul General al Guvernului (SGG) pe tema ordonantei privind organizarea si functionarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate organizata si Terorism (DIICOT).
Patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Paszkany Arpad Zoltan, este urmarit penal de procurii DIICOT in dosarul "Gazeta", investigatiile vizand legaturile acestuia cu grupul infractional condus de presedintele Trustului "Gazeta", Liviu Man.
Decizia sefului statului are la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita, la inceputul lunii decembrie, la cererea procurorilor DIICOT care se ocupa de dosarul privatizarilor strategice.
STS, SRI, SPP, Serviciul Ministerului de Interne, cel al Ministerului de Justitie, DIICOT, DNA, Directia de informatii a Armatei", a declarat Ilie Petrescu.
In ceea ce priveste activitatea SIE, Diaconescu a precizat ca nu se poate vorbi, in urma audierilor, despre indicii care sa conduca la ideea ca respectivul serviciu face interceptari ilegale. Activitatea comisiei continua cu audierea sefilor SPP, STS, DGIA, DGIPI, DIICOT, DNA si ai Parchetului General.
Parlamentarii au cerut procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorilor sefi ai DNA si al DIICOT sa urgenteze trimiterea datelor statistice solicitate privind subiectul interceptarilor.
Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justitiei pentru rapire - ca a plecat din Romania "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui pasaport cu identitate falsa si alt "look", de pe Otopeni.
In aprilie 2007, procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de noua invinuiti pentru complot si subminarea economiei nationale.
Totodata ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a transmis saptamana aceasta la DNA si DIICOT actele primite de la Presedintie pentru cei opt actuali si fosti ministri, intre care se numara si ministrul galatean Paul Pacuraru, pentru inceperea urmaririi penale.
Daca situatia va continua in acest fel insa, consilierii si viceprimarul sunt hotarati sa apeleze la DNA si DIICOT, pentru a denunta abuzurile primarului, a secretarei care nu a pus nici pana la aceasta data la dispozitia Consiliului procesul verbal al sedintei din data de 31 decembrie, cat si a juristei din cadrul primariei.
Potrivit modificarilor aduse prin Legea 247, adoptat in vara anului 2005, la propunerea Monica Macovei, revocarile si numirile in functii ale procurorului general al Romaniei, a adjunctilor acestuia si a sefilor sectiilor din Pachetul instantei supreme, a sefului Directiei Nationale Anticoruptie, a adjunctilor acestuia, precum si a sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si a adjunctilor acestuia sunt facute de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, iar Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este chemat sa dea un aviz consultativ.
Daca propunerea legislativa a PC ar fi adoptata, Consiliul Superior al Magistraturii, nu ministrul Justitiei, ca in prezent, va propune presedintelui Romaniei numirea si revocarea din functie a procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al DNA, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al DIICOT si adjunctii acestuia.
Biroul de presa al Ministerului Public sustine ca intr-una din plangeri apartinand Academiei Catavencu, s-a facut referire la infractiunea de subminare a economiei nationale, astfel ca reclamatia a fost remisa de la Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului ICCJ la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), competenta in a solutiona astfel de spete.
Ma refer aici la DNA, Parchetul General, Ministere, DIICOT, Prefecturi, deconcentrate. Dar are cineva, de la varful Puterii, vreun interes ca flagelul politizarii sa fie stopat, iar structurile decizionale si de control ale Romaniei sa isi faca treaba fara a raspunde comenzilor decidentilor zilei?
google-analytics.com