Fundatia Orange Romania a desemnat castigatorii programului de finantare "Lumea prin culoare si sunet" editia 2014.
Cu un buget total in valoare de 357.724 de euro, fondul "Lumea prin culoare si sunet" ofera proiectelor castigatoare ale editiei 2014 finantari de pana la 50.000 de euro.
Proiectele castigatoare vizeaza teme precum detectarea si tratamentul precoce al deficientelor de auz, integrarea persoanelor cu deficiente de auz si/sau de vaz in comunitate, prin facilitarea accesului la educatie, cultura si sanatate.
Castigatorii au fost alesi de catre Consiliul Director al Fundatiei Orange in urma unui proces de selectie realizat pe baza urmatoarelor criterii de evaluare: caracterul inovator, componenta digitala, relevanta si coerenta proiectului, durabilitatea (rezultate concrete si sustenabilitate), impactul (numar de beneficiari), contributia (financiara sau in natura) din partea candidatilor precum si experienta anterioara de lucru a aplicantului.
Astfel, anul acesta au fost desemnati noua castigatori ai programului "Lumea prin culoare si sunet": Organizatia Salvati Copiii, Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare MediaPro, Muzeul National de Arta al Romaniei, Asociatia Junior Achievement Romania, Asociatia Audiosofia, Fundatia Sense International, Liceul Special Moldova Targu Frumos, Asociatia Young Goldfish, Asociatia pentru Dezvoltare Urbana.
"Castigatorii din acest an sunt organizatii solide ce vor implementa proiecte complexe si inovatoare care vor veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati de auz sau de vaz. Suntem increzatori ca proiectele selectate prin programul de finantare al Fundatiei Orange vor aduce o contributie importanta la imbunatatirea vietii acestor persoane, ajutandu-le sa se integreze in societate.", a declarat Dana Deac, Presedintele Consiliului Director al Fundatiei Orange.
Consiliul Director al Fundatiei Orange este format din: Dana Deac, Cristiana Stoica, Mary-Lisa Durban, Gerard de Maupeou, Ionut Sibian, Mirela Bosoi, Veronica Dogaru.

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange Romania este o organizatie non-guvernamentala care se implica in viara comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Impreuna cu institutii si organizatii non-guvernamentale specializate, Fundatia Orange dezvolta proiecte de educatie, cultura, sanatate si integrare sociala in beneficiul persoanelor cu dizabilitati de auz si/sau de vedere.
Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.fundatiaorange.ro

Scurta descriere a organizatiilor si proiectelor castigatoare - edita 2014:

Organizatia Salvati Copiii cu proiectul "E-sight". Scopul proiectului il reprezina facilitarea integrarii in societate a copiilor cu deficiente de vedere, prin implicarea acestora in activitati menite sa ii educe in folosirea tehnologiei, sa le dezvolte creativitatea si sa le creasca increderea de sine.
(223.400 lei)

Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare MediaPro, cu proiectul "Atinge. Asculta. Cunoaste". Proiectul are ca scop crearea unei aplicatii pentru mobil care va transmite stiri si informatii in format audio, dedicate persoanelor cu deficiente de vedere. (224.970 lei)

Muzeul National de Arta al Romaniei cu proiectul "ART Mobile". Proiectul urmareste imbunatatirea accesului persoanelor cu deficiente de auz si/sau de vaz la informatia culturala, oferind prin intermediul website-ului muzeului acces adaptat la un tur interactiv al colectiilor de arta, prototipuri tactile si aplicatii mobile. (224.550 lei)

Asociatia Junior Achievement Romania cu proiectul "Vreau sa stiu". Proiectul urmareste introducerea de cursuri de orientare profesionala in 7 licee speciale pentru tineri cu deficiente de auz, menite sa faciliteze accesul acestora la o paleta mai larga de profesii. (133.000 lei)

Asociatia Audiosofia cu proiectul "Baby hearing", care urmareste reducerea numarului de copii afectati de lipsa auzului, prin crearea unui cabinet de screening auditiv neonatologic in cadrul a cinci spitale din Romania, in vederea diagnosticarii si interventiei medicale timpurii. (189.840 lei)

Fundatia Sense International cu proiectul "Sens pentru viata". Proiectul isi propune crearea a doua centre vocationale in Arad si Timisoara si crearea unei retele nationale (ce include centrele existente in Bucuresti, Galati si Iasi) de servicii de consiliere si orientare vocationala pentru tinerii cu deficient de auz si/sau de vaz, in scopul facilitarii incluziunii lor profesionale. (226.296 lei)

Liceul Special Moldova Targu Frumos cu proiectul "Culori dincolo de umbre". Scopul proiectului il reprezinta crearea unei camere multisenzoriale in care se va utiliza stimularea multisenzoriala ca parte a terapiilor efectuate elevilor cu deficiențe de vaz sau deficiente asociate, pentru a creste ritmul de recuperare. (95.519 lei )

Asociatia Young Goldfish cu proiectul "Calatorie in lumea mea". Proiectul isi propune cresterea abilitatilor de comunicare si relationare si stimularea increderii de sine a tinerilor cu deficiente de vedere, care vor participa la diferite activitati creative impreuna cu tineri cu o dezvoltare normala. (225.000 lei)

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana cu proiectul "Pas de elefant". In cadrul proiectului vor fi create programe software care vor transforma grafice si formule din fizica sau chimie in documente audio necesare elevilor cu deficiente de vedere. (67.185 lei)

Proiectele vor fi implementate in perioada mai 2014 - iulie 2015.