Mihai Tanase, presedintele Asociatiei Colectionarilor si Anticarilor, este prezent in acest week-end la targul traditional organizat in curtea Muzeului Taranului Roman.
La standul sau, gasiti obiecte superbe, precum: o lustra art nouveau (din perioada 1915) - la 200 de euro, o cutie din bronz dore, icoane vechi - intre 100 - 300 RON, un obiect de cult incas din cupru cu argint, dar si bijuterii din argint: inele, cercei montati cu pietre semipretioase, bratari si ceasuri vechi.
"De 1 mai am fost la targul Redescopera litoralul romanesc, al anticarilor si colectionarilor, organizat pentru cateva zile pe litoral, in statiunile: Navodari, Eforie-Sud, Costinesti si Mamaia. Ne-am dori sa mergem si la Eforie-Nord! Noi nu facem numai comercializare, ci si schimburi de moneda si fotografii vechi! Primarii Ontanu si Piedone agreeaza aceste manifestari culturale. Bulgarii fac in fiecare week-end targuri cu obiecte pline de farmec si isi dau seama ca daca nu fac o manifestare culturala nu au cum sa atraga turistii. Noi, anticarii, ne-am dori sa facem un muzeu in aer liber! Acestea nu sunt evenimente de bucatarie. Cultura chiar trebuie sa coboare in strada! Ar trebui reluate targurile anticarilor si colectionarilor care se organizau in Parcul Kisseleff! Prefectul ar trebui sa le autorizeze si nu primarul! De doi ani, am facut cerere pentru a intra in audienta la Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, si nu am reusit sa ajung la el. Muzeele de buzunar au fost inventate in Franta. Nu putem vorbi de turism in Romania pentru ca nu suntem sustinuti in asemenea manifestari. Din pacate, va disparea conceptul de colectionar", ne-a spus Mihai Tanase.
In week-endul viitor, acesta va fi prezent la targul anticarilor si colectionarilor organizat in Piata Obor.
Dar, pana atunci, il gasiti la standul sau din cadrul targului de la MTR.
"Duminica, de obicei, oamenii vin pentru schimburi de monede, insigne, carti postale, scrisori vechi, cartele telefonice vechi", mai spune Mihai Tanase (pe care il gasiti pentru achizitii de obiecte vechi la nr. de telefon 0722444873.