Cautare

223 de rezultate pentru "bucovina rogojestfcm dorohoi" (2.58 secunde)
Folcloristul Simion Florea Marian presupune ca in Moldova si Bucovina martisorul era compus dintr-o moneda de aur sau de argint, prinsa cu ata alba-rosie, si era purtat de copii in jurul gatului.
Traditii de Paste in Transilvania, Banat, Bucovina, Moldova Sarbatoarea Sfintelor Pasti este cea mai marita si solemna dintre sarbatorile anului, care aduce omenirii speranta mantuirii si a vietii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. ... paste in Bucovina.
• La Dorohoi, am ajuns la un grup de oameni, unde incep tipetele unei doamne care reprosa ca primul pe care l-am vizitat era un PDL-ist. ... Daca am un semn de intrebare am, la Dorohoi.
Pana acum au fost numiti patru din cei cinci membri ai CA, doi din partea CL Dorohoi, iar doi de la Directia de Sanatate Publica. ... Constituirea unui CA la Spitalul Dorohoi e ultimul pas spre trecerea la administratia locala.
Are peste 50 de ani, este din Dorohoi si a lucrat toata viata in asistenta sociala, la spital, iar in ultima vreme, la una din scolile speciale ale orasului. ... Il fac mai des decit unul de la Dersca la Dorohoi sau Flaminzi.
Andrei Alexandru (Bucuresti), Dorela Alistar (Bucuresti), Ioan Domonco (Dorohoi), Cristian Diaconescu (Bucuresti), Victor Moraru (primarul orasului Amara, Ialomita), Mircea Geoana (Dolj), Victor Ponta (Gorj), Miron Mitrea (Vrancea) si Radu Mazare (Constanta).
Dupa noaptea crunta de la Dorohoi, pana spre pranz, marti, nu ajunsese la fata locului niciun parlamentar din circumscriptia electorala! ... La Dorohoi, versantii cheliti de drujbe nu au putut retine nimic din ruperea de nori.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va incerca sa vanda saptamana aceasta principala sectie a producatorului de portelan de menaj si decorativ Portelanul Dorohoi pentru cel putin 1,1 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al institutiei.
In urma cu aproape un an de zile, aflat in vizita in judetul nostru, ministrul sanatatii, domnul Nicolae Banicioiu, a promis sprijin pentru achizitia de aparatura medicala pentru Spitalul Judetean Mavromati si Spitalul Municipal Dorohoi.
Mai multe echipaje ale Politiei Rutiere Dorohoi, Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera si Inspectoratului Judetean de Jandarmi au impanzit timp de doua zile ruta Mihaileni - Dorohoi.
Sefa biroului judetean pentru rromi le-a spus rromilor din Dorohoi sa se rascoale, ca sa isi primeasca drepturile. ... Iar cind mai auzi ca vor sa se si rascoale sau ma rog semenii lor din Dorohoi, numai de toleranta sa nu auzi, ca vezi rosu in fata ochilor.
Aproximativ aceeasi este situatia si in privinta programelor de dezvoltare a resurselor umane, pentru care in 2005, Primaria Dorohoi, Camera de Comert, Grupul Scolar "Gheorghe Asachi " si alte institutii au primit finantari de 356.290 euro.
Un galatean care a talharit un valutist din Dorohoi a fost incarcerat dupa mai bine de 11 ani de la comiterea faptei.
Tanarul de 25 de ani, din satul Saucenita, comuna Vaculesti, care a incercat sa mituiasca la mijlocul lunii februarie un agent de Politie Rutiera din Dorohoi, a fost condamnat de magistratii Tribunalului Botosani la sase luni de inchisoare cu suspendare.
Luptatorii Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide Suceava coordonati de comisarul Ioan Zavate, seful Politiei Siret, au descins ieri dimineata la o locuinta din Dorohoi.
Zeci de pietoni si biciclisti au fost sanctionati ieri de politisti, in timpul unei actiuni de proportii organizate in Dorohoi. ... A ramas sub supraveghere medicala", a subliniat Valerian Andries, managerul Spitalului Dorohoi.
In sesizarea penala facuta impotriva celor doi de Garda Financiara, in urma cu aproape trei ani, se precizeaza ca Portelanul SA Dorohoi, cumparata in 1999 de omul de afaceri Catalin Chelu, a achizitionat mai multe bunuri (suruburi, piese auto, discuri abrazive, etc) cu preturi de pana la 50 de ori mai mari decat cele de pe piata, de la alte firme detinute de el si Gabriel Constantinescu.
Pogromurile din Dorohoi si Galati, din iunie 1940, cele din Bucuresti, din 1941, si Iasi din iunie 1941, au lasat in urma mii de morti si au marcat inceputul distrugerii organizate a evreilor romani.
Conducerea fostei RASSM propune si ea cedarea catre Ucraina pe langa Bucovina de Nord doar a Hotinului, Cetatii Albe si Chiliei, iar de la est de Nistru sa fie cedate doar raioanele Codama, Balta si Pesciana (68).
In 11 martie 1865, tanarul Eminovici primeste pasaport pentru trecerea in Bucovina, apoi este tinut in gazda la profesorul sau Aron Pumnul, fiind si ingrijitor al bibliotecii acestuia.
google-analytics.com