Luptatorii Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide Suceava coordonati de comisarul Ioan Zavate, seful Politiei Siret, au descins ieri dimineata la o locuinta din Dorohoi. Insotiti si de ofiteri ai Biroului de Investigatii Criminale din al doilea municipiu, ei au perchezitionat casa lui Gheorghe B. "Desfasuram o perchezitie domiciliara in baza unui mandat, pentru elucidarea, clarificarea si documentarea mai multor dosare penale pe numele lui Viorel Gheorghe B., fiul proprietarului, zis Pistolas", a subliniat comisarul Ioan Zavate. El nu a dorit sa comenteze rezultatele perchezitiei.
Surse judiciare din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Suceava (IJP) sustin ca actiunea mascatilor a fost dictata intr-un dosar in care Viorel Gheorghe B. de 22 de ani, cu antecedente penale este cercetat pentru mai multe furturi, printre care si cel al unei sume importante de pe un card.
Tot pe numele tanarului, magistratii au emis la sfarsitul saptamanii trecute un mandat de arestare, dupa ce a incalcat conditiile suspendarii in cazul unei condamnari pentru furt, talharie si santaj. "Magistratii au decis transformarea pedepsei cu suspendare in pedeapsa cu executarea, ca urmare a faptelor savarsite in trecut. El se sustrage executarii mandatului si este cautat pentru a fi incarcerat", a precizat comisarul sef Marcel Prichici, seful Politiei Dorohoi, care a mai subliniat faptul ca actiunea politistilor suceveni nu are nicio legatura cu operatiunile de cautare ale tanarului.