Jurnalul National publica articolul "Un Guvern dus cu pluta", cu subtitlul "Ce nenorociri trebuie sa se mai abata peste Romania ca sa scapam de Boc?", articol pe care il puteti citi in continuare.
'Inundatiile catastrofale din Moldova de Nord arata inca o data cat de departe de suferintele oamenilor se plaseaza autoritatile centrale. Guvernul Boc si-a dovedit repetat incapacitatea de a reactiona la starea de criza. A fost nevoie ca puhoaiele sa ia viata a zeci de oameni pana cand sa porneasca spre locul dezastrului si primul-ministru Boc.
Politicienii puterii erau prinsi ieri dimineata in lupta crancena din Parlament ca sa-si impuna calamitatile propuse in conducerile Televiziunii si Radioului publice. Ministrii care ar fi trebuit sa fie la butoanele actiunii de ajutorare a sinistratilor erau blocati pentru a o vota pe spaguitoarea aparitiilor PDL pe sticla!!!
Dupa noaptea crunta de la Dorohoi, pana spre pranz, marti, nu ajunsese la fata locului niciun parlamentar din circumscriptia electorala! Solidaritatea ceruta de autoritati a dat inca o proba a vorbelor gaunoase care, mai ales in situatii dramatice, provoaca furia oamenilor.
Premierul Boc a survolat zona doar intr-un exercitiu de imagine. Si Suceava, si Botosani ar fi trebuit sa fie de ani buni nu locurile unde oile sunt folosite la scrieri de bun-venit pe dealuri, ci tinta unor ample lucrari de aparare contra inundatiilor, a actiunilor de impadurire.
La Dorohoi, versantii cheliti de drujbe nu au putut retine nimic din ruperea de nori. Raurile Jijia si Buhai au iesit din maluri si au atacat orasul prin portiunile unde nu exista nici o lucrare de protectie impotriva inundatiilor. Situatia se poate repeta in mii de locuri din tara care ar fi trebuit protejate conform planului national pe care s-a asezat praful.
De aceste lucrari Guvernul si autoritatile locale isi aduc aminte doar cand vin peste oameni stihiile naturii. Guvernarea iresponsabila, fara program, fara strategie, a carei singura tinta a devenit pastrarea scaunului, nu poate duce decat la amplificarea pierderilor de vieti omenesti, la neputinta de reactie eficienta.
Ultimele zile au aratat cat de catastrofal este acest regim Basescu-Boc.
Un plan anticriza esuat pe motive constitutionale este transferat imediat intr-o apocalipsa fiscala; cursul monedei derapeaza stimulat de vocile oficialitatilor care anunta iminentul faliment al tarii; o avalansa de ploi provoaca o catastrofa in Moldova, dupa ce Boc se impauna duminica, intr-o teleconferinta televizata, cu masurile de lupta impotriva inundatiilor.
Ce alte nenorociri mai trebuie sa se abata peste Romania ca sa scapam de marea catastrofa tinuta in Palatul Victoria doar din incapatanarea lui Traian Basescu?'