Investitorii israelieni sunt interesati de sectorul agricol romanesc, cooperarea economica dintre cele doua tari evoluand pozitiv in ultima perioada.
Prim-vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Jose Iacobescu, a declarat ieri ca intre Romania si Israel s-a ajuns la misiuni de afaceri specializate, care au reunit investitori pe domenii distincte de interes, inclusiv in sectorul agriculturii.
La randul lui, Arnon Arbel, atasat comercial al Ambasadei Israelului la Bucuresti, a apreciat ca “Romania beneficiaza in prezent de multi bani atrasi prin proiecte agroindustriale de la Uniunea Europeana“. In acest context, Arbel crede ca “investitorii israelieni sunt interesati sa aduca in tara noastra tehnologia lor performanta pentru a completa atuurile romanesti in sectorul agricol, respectiv resursele naturale si forta de munca specializata“.
De asemenea, cultivarea fructelor si a legumelor a starnit cel mai mare interes pentru investitorii israelieni.
In ceea ce priveste investitiile in Romania, Israelul ocupa locul 14, cu 2.662 de firme mixte infiintate, situandu-se, anul trecut, pe locul 29 din punct de vedere al capitalului investit.
Volumul schimburilor comerciale a fost, la finele lui 2004, de 270,3 milioane de dolari, in crestere usoara fata de anii trecuti. (D.E.)