Cautare

149 de rezultate pentru "coduri 745" (3.96 secunde)
Liderii grupurilor parlamentare ale PNL, deputatul Calin Popescu-Tariceanu si senatorul Puiu Hasotti, i-au adresat premierului Boc o scrisoare in care ii solicita acestuia ca guvernul sa nu-si asume raspunderea pe Coduri, sustinand ca nu exista un termen- limita fixat de Comisia Europeana.
Proiectele celor patru coduri, penal, civil, de procedura penala si civila, facute pe genunchi de comisiile de specialitate si fara nici un fel de consultare a societatii civile, incalca flagrant drepturile omului prevazute in Constitutie.
Nepasarea autoritatilor romane fata de demersurile facute de societatea civila pentru oprirea procedurilor de adoptare a celor patru coduri - penal, civil, de procedura penala si civila - a determinat ieri cele 26 de organizatii neguvernamentale care formeaza Coalitia "Opriti codurile" sa faca un nou pas:
"Sper ca si presedintele Basescu, care a insistat pentru acest termen de 15 mai, care parea putin nerealist, sa inteleaga ca aici nu este vorba de cine are intaietatea si mandria de a fi ctitorul acestor Coduri", a spus Geoana, invocand necesitatea unei ample dezbateri.
Asumarea raspunderii Guvernului pe Coduri este o varianta posibila, analizata cu premierul si ministrul de resort, dar o decizie va fi luata dupa discutii cu grupurile parlamentare si reprezentantii justitiei, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta.
Premierul Emil Boc a cerut, in sedinta Senatului si Camerei Deputatilor reunite in plen pentru asumarea raspunderii pe cele doua Coduri, un vot de incredere "pentru o reforma de profunzime a sistemului juridic romanesc".
Coduri care, bune, rele, trebuie bifate pana pe 15 mai pentru a scapa de cele comuniste."Coalitia 'Opriti Codurile!' s-a nascut din ingrijorare si din credinta ca aceste legi care ne vor influenta vietile mie, colegilor mei si dumneavoastra merita respectate, iar acest respect nu poate fi asigurat decat printr-o dezbatere publica reala", a deschis discutia Indira Crasnea, presedinta Clubului Roman de Presa.
80% din populatie nu stie care sunt modificarile celor patru coduri, civil, de procedura civila, penal si de procedura penala, dar doreste foarte mult sa se informeze. ... Rezultatele sondajului, prezentate ieri, scot in evidenta importanta societatii civile cu privire la informarile despre cele patru coduri aprobate de guvern.
Ministrul Catalin Predoiu (foto) a declarat, joi, la Congresul Avocatilor, ca cel mai important obiectiv pe care Ministerul Justitiei il mentine in continuare pe agenda este adoptarea celorlalte doua Coduri, de procedura civila si penala.
Numarul de contribuabili a scazut, conform unui program de atribuire de coduri unice, inclusiv pentru cei care detin mai multe proprietati. ... Coduri unice pentru contribuabili Cu toate ca se construieste in ritm sustinut, directorul Vacariu spune ca numarul contribuabililor a scazut, datorita atribuirii unui cod unic pentru fiecare platitor.
- Se solicita sa tastezi pe telefon diverse coduri pentru a confirma ca esti de acord sa primesti un premiu.
Dar, atunci cand din partea Curtii Constitutionale este provocata o adevarata hemoragie de constatari de neconstitutionalitate la adresa articolelor ce compun aceste Coduri, din nou, cred ca este cazul sa ne intrebam, deopotriva reprezentati ai justitiei si ai Parlamentului, ce putem si ce trebuie sa facem rapid si in comun pentru ca cele doua Coduri sa isi gaseasca deplina functionalitate si girul fiecarui om din acesta tara?
in urma discutiilor purtate cu ministrul justitiei pe tema opririi procedurilor de aprobare a celor patru coduri (civil, penal si cele de procedura civila si penala) pentru dezbaterea lor in mod real, Catalin Predoiu a promis ca va prezenta propunerea societatii civile in sedinta de astazi a guvernului.
Prescriptia scapa coruptia Una dintre cele mai dezbatute teme abordate in cadrul acestui seminar a fost proiectul noului Cod penal, pe care guvernul vrea sa-l adopte in mare graba, cel tarziu pana pe 15 mai, impreuna cu celelalte trei coduri - de procedura penala, civil si de procedura civila.
Purtatorul de cuvant al Coalitiei de guvernare PSD - PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat astazi ca s-a stabilit ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe cele doua Coduri, cel Penal si Civil, urmand ca pana la inceputul lunii iunie sa mai aiba loc intalniri cu reprezentantii societatii civile si cu toti cei interesati.
Codul Penal si Codul Civil vor intra in vigoare, in noua forma, la 1 octombrie 2011, potrivit proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a celor doua Coduri, aprobate miercuri de executiv.
Cele patru coduri pastorite de Catalin Predoiu, temelie a intregii legislatii juridice, reprezinta, fara doar si poate, o opera fundamentala. ... Sacrificiul politic, daca a fost cumva vreun sacrificiu, pus la temelia noilor coduri nu a fost insa suficient.
Pe baza noilor reglementari, de la 1 ianuarie 2006, se introduc 487 de coduri tarifare noi si se scot alte 741 de coduri tarifare. Pentru trei coduri tarifare a fost modificata pozitia pe care acestea o aveau in structura grupei din care faceau parte.
Potrivit unui proiect, de la 1 ianuarie 2008 firmele romanesti vor avea la dispozitie mai multe coduri CAEN, armonizate cu cele din UE. ... Certificatele va trebui preschimbate numai pentru acele coduri care au fost modificate.
coduri de bare pe frunte sau pe mana, fabricate ca sa faciliteze cumpararea si vanzarea de produse.
google-analytics.com