Cautare

6153 de rezultate pentru "07" (1.47 secunde)
Ce nu e bun pentru liberali, e mana cereasca pentru taranisti. Refuzul Partidului National Liberal de a fuziona cu Partidul Democrat a insemnat pentru partidul lui Gheorghe Ciuhandu nesperata sansa de a reintra ca actor principal pe prima scena a politicii romanesti.
Ministrul olandez de Externe Bernard Bot a declarat ca Uniunea Europeana trebuie sa mentina presiunea asupra Romaniei si Bulgariei pana la finele lui 2006, pentru ca acestea sa intareasca lupta contra coruptiei si a crimei organizate inainte de aderarea prevazuta la 1 ianuarie 2007.
Indemnizatiile fostilor detinuti politici ai regimului comunist, precum si a celor deportati ori prizonieri in strainatate, vor fi majorate abia dupa 1 ianuarie 2007, intrucat Guvernul sustine ca bugetul pe acest an nu poate acoperi costurile implicate de aceste mariri.
Gheorghe Funar a depus o initiativa legislativa prin care propune eliminarea tichetelor de masa si inlocuirea acestora cu alocatii individuale de hrana in cuantum de 100.000 de lei vechi pentru fiecare zi lucratoare.
Presedintele Traian Basescu va participa incepand de astazi la lucrarile Consiliului European de primavara, care se desfasoara la Bruxelles.
Noul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu (foto), sustine ca poate aparea oricand posibilitatea unui guvern minoritar, prin retragerea Partidului Conservator de la guvernare.
Biroul Permanent al PC a adoptat ieri o rezolutie prin care denunta racolarile de parlamentari si alesi locali ai membrilor Coalitiei din partea PD.
Ostilitatile a ceea ce deja poate fi numit razboiul dintre municipiul Constanta si statul roman au consemnat vineri un nou episod.
Vineri a circulat in presa internationala informatia ca ministrii de Externe ai tarilor membre UE au hotarat inghetarea procesului de extindere a UE dupa aderarea Romaniei si Bulgariei.
Presedintele Basescu nu se arata multumit de lupta impotriva coruptiei si crede ca in raportul din mai o sa primim un stegulet galben pentru acest capitol din partea Comisiei Europene.
Liberalii spun un "nu" categoric organizarii alegerilor anticipate pana la sfarsitul acestui an. Bogdan Olteanu spune ca si democratii impartasesc aceeasi opinie.
Presedintele PD, Emil Boc, a reiterat ieri necesitatea suspendarii actualului statut al parlamentarilor, printr-o ordonanta de urgenta guvernamentala, urmand ca privilegiile actuale acordate alesilor sa fie excluse dintr-un viitor proiect legislativ pe aceasta tema.
Gradul de interes fata de apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana ramane la un nivel destul de ridicat in randul romanilor.
Directorii, monitorizati la performanta Guvernul a adoptat miercuri o hotarare prin care plafonul arieratelor pentru operatorii economici monitorizati va fi redus cu minimum 15% pentru anul 2006, comparativ cu anul trecut.
Senatul polonez, cu unanimitate de voturi, a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Potrivit unui comunicat al Guvernului, aceasta decizie reprezinta o incurajare a progreselor realizate de tara noastra in procesul de integrare.
ßeful statului, Traian Basescu, le-a solicitat ieri sprijinul popularilor europeni, la Congresul PPE de la Roma, pentru ca Romania sa devina membru al UE in ianuarie 2007.
Desfasurata cu o zi mai devreme decat de obicei, conferinta de presa a organizatiei municipale a Partidului Democrat s-a dorit a fi una cat se poate de neprotocolara.
Ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, a cerut ieri, cu ocazia unei conferinte privind energia in zona Marii Negre, mai multa stabilitate interna in Romania, in contextul eforturilor inca necesare pentru aderarea efectiva la UE la 1 ianuarie 2007.
Presedintele UDMR, Markó Béla, a declarat ca atitudinea colegilor de coalitie il determina sa creada ca nu vor reusi sa-si duca mandatul pana in 2008, aratand ca "Uniunea este dispusa sa sustina alegerile anticipate".
Disensiunile dintre liberali si democrati nu sunt fara iesire. In ciuda declaratiilor uneori sforaitoare ale unor lideri sau altii, interesul comun - integrarea in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 - este mult prea important fata de orgoliile unor politicieni.
google-analytics.com