Biroul Permanent al PC a adoptat ieri o rezolutie prin care denunta racolarile de parlamentari si alesi locali ai membrilor Coalitiei din partea PD. La doar o zi dupa inscrierea in randul democratilor a senatorului Dorel Onaca - fost PRM, fost PC, conservatorii acuza PD de bulimie politica si-l numesc "solutie ipocrita".
Conservatorul Bogdan Pascu a precizat ca singurul motiv pentru care PC se afla la guvernare este asigurarea stabilitatii politice si aderarea la timp la Uniunea Europeana. In ciuda acestei declaratii, Biroul Permanent al PC a decis ca, pe o perioada de doua luni, sa mandateze Biroul Politic drept singura instanta care sa ia decizii cu privire la viitorul partidului.
Pascu a explicat ca perioada de doua luni coincide cu timpul in care se va finaliza raportul de tara, cel care stabileste daca Romania se va integra in UE in 2007 sau mai tarziu. Astfel, structura de decizie cea mai apropiata presedintelui PC, Dan Voiculescu, si anume Biroul Politic, va avea mandatul de a decide ramanerea sau iesirea de la guvernare.
"In ceea ce priveste politica de racolari dusa de PD, am cerut membrilor nostri sa reziste acestor presiuni. Pe de alta parte, vom lupta in continuare pentru adoptarea proiectelor noastre. Vrem sa fim tratati cu respect si sa fim luati in seama", a declarat si senatorul Sabin Cutas.
Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a explicat ca tot Biroul Politic are mandatul de a analiza si a decide daca vor fi primiti reprezentanti ai PSD sau ai altor formatiuni politice in randul conservatorilor.