Ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, a cerut ieri, cu ocazia unei conferinte privind energia in zona Marii Negre, mai multa stabilitate interna in Romania, in contextul eforturilor inca necesare pentru aderarea efectiva la UE la 1 ianuarie 2007.
El a fost intrebat daca are emotii in legatura cu evaluarea pe care urma sa o prezinte comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, ieri dupa-amiaza in Comisia pentru Afaceri Externe a PE, pe tema progreselor Romaniei si Bulgariei in vederea integrarii in Uniunea Europeana. "Emotii o sa am intotdeauna, pana la sfarsitul anului, evident", a afirmat Ungureanu, spunand, de asemenea, ca integrarea Romaniei in 2007 depinde inca de numerosi factori, printre care si un "supliment de stabilitate interna". "UE nu se asteapta la un stat care-si schimba hainele la fiecare mica criza", a adaugat el.
Pe de alta parte, ministrul de Externe a subliniat ca, in opinia sa, Romania inca nu merita sa se odihneasca decat peste cativa ani. "Odihna Romaniei, poate peste cativa ani. Nu si-o merita inca, pentru ca sunt atat de multe de reparat dupa 15-16 ani de libertate", a spus el. (A.M.)