Cautare

1859 de rezultate pentru "fapte penale" (3.32 secunde)
Astfel, cei care au fost exclusi din cursa pentru sefia IPJ sunt chestorul Popa Dorel, aflat momentan in Polonia, Victor Popescu din cadrul CZCCOA Constanta si comisarul Valentin Mustatea, seful Biroului Cercetari Penale din cadrul Politiei Mangalia.
Primarul Radu Mazare si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, au aratat ieri intr-o conferinta de presa ultimele solutii dictate de Departamentul National Anticoruptie in dosarele penale in care erau implicati cei doi.
Fostul premier Adrian Nastase a declarat, marti, ca decizia Curtii Constitutionale privind inceperea urmariri penale in cazul fostilor ministri blocheaza transformarea Romaniei intr-o republica prezidentiala, in care Legislativul sa nu mai aiba niciun rol.El a precizat ca a incercat sa nu comenteze pe fond decizia Curtii Constitutionale, pentru ca, fiind vizat de efectele acesteia, nu a dorit sa para subiectiv in aprecierile sale.
Cât priveste perchezitia, pentru persoana careia i s-a cerut sa predea vreun obiect sau înscris si care a tagaduit detinerea ori existenta acestora, cererea pentru perchezitia domiciliara trebuie sa fie însotita de o copie de pe rezolutia de începere a urmaririi penale si o copie de pe procesul-verbal în care s-a consemnat refuzul predarii vreunui obiect sau înscris sau tagaduirea existentei acestuia.
Cât priveste perchezitia, pentru persoana careia i s-a cerut sa predea vreun obiect sau înscris si care a tagaduit detinerea ori existenta acestora, cererea pentru perchezitia domiciliara trebuie sa fie însotita de o copie de pe rezolutia de începere a urmaririi penale si o copie de pe procesul-verbal în care s-a consemnat refuzul predarii vreunui obiect sau înscris sau tagaduirea existentei acestuia.
PD-L a atacat, luni, Regulamentul Senatului la Curtea Constitutionala, solicitand ca inceperea urmaririi penale impotriva ministrilor senatori sa se faca nu cu majoritatea voturilor tuturor senatorilor, ci cu majoritatea celor prezenti la sedinta.
Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat marti, la dezbaterile din Senat asupra solicitarii DNA privind inceperea urmaririi impotriva ministrului Paul Pacuraru, ca ar trebui ca presedintelui Traian Basescu sa i se ceara sa nu il suspende pe acesta daca este aprobata inceperea urmaririi penale.
- Membrii de partid care devin inculpati in dosare de coruptie (la punerea in miscare a actiunii penale) isi pierd, dupa caz, functia de membru al Guvernului sau de conducere din Parlamentului Romaniei.
Stefan de 27 de ani din Judetul Ilfov, cunoscut cu antecedente penale, - G. Jenel de 41 de ani din Judetul Ilfov, cunoscut cu antecedente penale, - R. Tudor de 37 de ani din Judetul Ilfov, cunoscut cu antecedente penale, - Z.
Dictionarele definesc dovezile drept corpul de fapte sau informatii care indica daca o credinta sau o propozitie este adevarata sau valabila. Deci dovezile sunt niste fapte sau informatii. - Pentru OZN-uri - spune Skondras - exista o cantitate imensa de fapte sau informatii disponibile care atesta realitatea fenomenului.
"Au inceput sa-l acuze acum pe presedinte pentru fapte pe care le-a comis in scoala, in gradinita, in facultate. ... Presedintele poate fi demis doar pentru fapte comise in timpul exercitarii mandatului.
"Avand in vedere ca textul constitutional nu defineste notiunea de 'fapte grave', pentru a statua daca sunt indeplinite conditiile pentru suspendarea din functie a domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei, Curtea Constitutionala trebuie sa stabileasca mai intai intelesul acestei notiuni...".
- (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizeaza prin executarea semnalelor regulamentare de catre politistul rutier sau, dupa caz, de catre politistul de frontiera, atunci cand constata incalcari ale normelor rutiere ori in situatia in care exista indicii temeinice despre savarsirea unei contraventii ori a unei fapte de natura penala, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte si a bunurilor care fac obiectul urmaririi, precum si pentru verificarea detinerii de catre conducatorii vehiculelor a documentelor prevazute de lege.
"In Romania se prevad cele mai multe fapte pentru care magistratii raspund disciplinar" In randul magistratilor si politistilor doljeni, parerile sunt impartite.
Fostul deputat PSD Ristea Priboi pare intangibil in functia de membru in Consiliul de Administratie (CA) al SIF Oltenia, cu toate ca este cercetat pentru fapte de coruptie de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si ar fi deja urmarit penal tocmai in legatura cu postul pe care il detine.
Situatia, spun reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP), este cauzata de mai multi factori - cresterea numarului de infractiuni, proceduri greoaie, sesizarea unor fapte cu intarziere, dar si comoditatii unor lucratori.
Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii Stamen Stancev - consultant international, Mihai Dorinel Mucea - adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si Comertului si Mihai Radu Donciu - consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului.
Invinuitilor Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu si Daniel Matiescu li s-au adus la cunostinta acuzatiile In cauza penala referitoare la infractiunea de santaj retinuta in sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, ale carei aspecte au fost initial mediatizate prin comunicatele din data de 30 mai 2013, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de urmatoarele persoane:
Inainte de a comenta iesirea iresponsabila a lui Iohannis in Piata Universitatii, la un miting neautorizat, pentru a instiga multimea impotriva guvernului legitim si a Parlamentului, pe care le-a calificat drept O GASCA DE OAMENI POLITICI CU PROBLEME PENALE VREA SA SCHIMBE LEGISLATIA DIN ROMANIA VREA SA SLABEASCA STATUL DE DREPT, trebuie sa avem in minte urmatoarele coordonate:
Daca este adevarat ca, in toamna anului 2001, nu numai ca a avizat rezolutia de neincepere a urmaririi penale fata de fostul primar Horea Anderco, ci a si conceput-o in numele altui procuror (Dan Chirculescu) pentru a o putea aviza in calitate de procuror sef de sectie, altfel trebuind avizata de procurorul general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Oradea?
google-analytics.com