Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat marti, la dezbaterile din Senat asupra solicitarii DNA privind inceperea urmaririi impotriva ministrului Paul Pacuraru, ca ar trebui ca presedintelui Traian Basescu sa i se ceara sa nu il suspende pe acesta daca este aprobata inceperea urmaririi penale.
Hasotti a afirmat ca senatorii PNL vor vota in favoarea solicitarii DNA privind inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Muncii, senatorul PNL Paul Pacuraru.
Puiu Hasotti a spus ca el crede cu tarie in nevinovatia lui Pacuraru, caruia i s-ar fi intocmit un "dosar politic", dar ca Senatul ar trebui sa aprobe solicitarea privind inceperea urmaririi penale, pentru ca nu Legislativul este instanta care se poate pronunta in legatura cu vinovatia sau nevinovatia ministrului liberal.
Senatorul PNL a mai afirmat ca ar fi momentul sa i se solicite presedintelui Traian Basescu sa nu faca uz de prerogativele constitutionale in cazul in care Senatul va fi de acord cu inceperea urmaririi penale impotriva lui Paul Pacuraru si sa nu il suspende pe acesta din functie, decat eventual dupa terminarea fazei de cercetare penala.
Hasotti a mai avansat un argument pentru care PNL va vota pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Pacuraru: "Poate chiar ii facem un serviciu lui Paul Pacuraru si poate, in urma unei pronuntari a unei instante sau chiar a Parchetului, astfel de dosare politice nu vor mai fi instrumentate. Poate ne facem si noua un serviciu".