Cautare

1542 de rezultate pentru "declaratia papei" (3.04 secunde)
Cardinalul Ascanio Sforza, il propune papei pe nepotul sau Giovanni Sforza, 27 de ani, duce de Pesaro, feuda papala. ... In 14 februarie 1498 este gasit in Tibru cadavrul lui Pedro Calderon, cunoscut si cu numele de Perotto, un tanar servitor spaniol al papei.
Toate acestea sunt purtate posteritatii si datorita numerosilor dusmani ai familiei Borgia, printre care si Sannazzaro, (care a definit-o fiica, sotie, nora a papei), Pontano si Guicciardini Faimoasa acuzatie ca ar avea o relatie incestuoasa cu tatal sau, a fost lansata de primul sot, Giovanni Sforza, in timpul procesului pentru anularea casatoriei, in care era acuzat de impotenta.
La Medelana, unde se refugiase curtea din Ferrara din cauza ciumei, Lucretia primeste vestea mortii papei Alexandru al VI-lea, mort in 18 august. ... Totusi, Cesare este arestat si nevoit in schimbul libertatii sa accepte cateva pretentii ale papei.
Vizita Papei Francisc in Romania. ... Vizita Papei Francisc este a doua calatorie apostolica a unui Suveran Pontif in Romania. Aceasta are loc la doua decenii dupa vizita Papei Ioan Paul al II-lea in mai 1999.
Desfasurata sub genericul Sa mergem impreuna!, la 20 de ani de la vizita istorica a Papei Ioan Paul al II-lea, vizita de stat, pastorala si ecumenica a Papei Francisc in Romania include, in prima zi, intalniri cu autoritatile politice si societatea civila, cu conducerea Bisericii Ortodoxe Romane si Sfanta Liturghie din Catedrala Sfantul Iosif.
Imi doresc ca mesajul meu de astazi sa va bucure inimile si sa ajunga in constiinta dumneavoastra, pentru ca ceea ce am trait duminica, 27 aprilie 2014 este de o insemnatate fara precedent in istoria de 2.000 de ani a Bisericii Catolice, care a celebrat ceremonia de canonizare a Papei Ioan al XXIII-lea si a Papei Ioan Paul al II-lea.
Vizita Papei Francisc la Patriarhia Romana (Autor: ... Aceasta intrevedere va fi urmata de vizita Papei Francisc la Catedrala Nationala, la ora 17:00, transmite Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.
Benedict Probabil ca cel mai comentat subiect al zilei a fost abdicarea papei Benedict al XVI-lea. ... Gestul papei, unul de mare noblete si demnitate, a fost citit in tot felul de chei, rastalmacirile nu au lipsit, iar fanaticii teoriei conspiratiei au umplut aerul cu zgomotul lor.
Vizita Papei Francisc in Romania va avea loc in data de 31 mai 2019. ... Conform surselor, un anunt oficial despre vizita Papei Francis va fi facut vineri, 11 ianuarie 2019.
Intransigenta celui care s-a ocupat de apararea dogmei catolice in perioada pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea, fiind de fapt continuatorul ideilor reprezentate de Inchizitie, nelinisteste profund lumea liberala si libertina a Occidentului, care spera ca, o data cu plecarea la cele vesnice a Papei Wojtyla, Biserica Catolica va lasa mai libere tentatiile diavolesti ale homosexualitatii, ale avorturilor, ale celibatului preotesc, ale intrarii femeilor in casta pastorilor lui Christos.
In declaratia de avere, presedintele CJ Dolj mentioneaza faptul ca el si sotia sa au incasat in anul 2004 dividende in valoare totala de peste 1,7 miliarde de lei.
declaratia privind obligatiile de plata catre bugetul asigurarilor sociale, declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor de somaj, declaratia privind contributia de asigurari sociale de sanatate, declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (100), declaratia privind impozitul pe profit (101), decont privind taxa pe valoare adaugata (300), declaratia privind obligatiile de plata la bugetul asigurarilor sociale si a fondurilor speciale (102), declaratia privind accizele (103), declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri (390).
Prin intermediul SEN, toti contribuabilii de la nivel national au posibilitatea de a depune on line "Declaratia privind obligatiile de plata catre bugetul asigurarilor sociale", "Declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor de somaj", "Declaratia privind contributia de asigurari sociale de sanatate", "Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (100)", "Declaratia privind impozitul pe profit (101)", "Decont privind taxa pe valoare adaugata (300)", "Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul asigurarilor sociale si a fondurilor speciale (102)", "Declaratia privind accizele (103)" si "Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri (390)".
Declaratia se depune de contribuabilii care desfasoara activitatea in mod individual si/sau in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, constituita intre persoane fizice si care au optat pentru determinarea venitului net in sistem real, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla.
Obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se vor declara utilizand "Declaratia unica"- formularul 112, incepand cu obligatiile determinate in baza veniturilor aferente lunii ianuarie 2011.
Suveranul Pontif a adresat un mesaj presedintelui Iohannis dupa tragedia care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, in Clubul Colectiv din Bucuresti Textul integral al mesajului Papei Francisc:
Nici Unirea cu Roma de la anul 1698, oricat a contribuit ea la emanciparea sociala si nationala a romanilor, nu mai e un model actual, la aniversarea a unui secol de la Marea Unire si apropiata vizita a papei Francisc in Romania.
O Sfanta Alianta a crestinilor de pretutindeni fara conditii in vederea pacii, promovarea celor 10 porunci, care apartin intregii umanitatii, e si profesiunea-de-credinta a papei Francisc.
In predica de la slujba de beatificare de la Romexpo, Eminenta Sa Cardinalul Angelo Amato, prefect al Congregatiei Cauzelor Sfintilor, reprezentant al Papei Francisc, elogia figura monseniorului Vladimir Ghika, marcand trei aspecte ale caritatii lui pastorale:
O declaratie din discursul Papei i-a facut pe traditionalisti sa fie confuzi si chiar isterici: ... Cativa cardinali din Biserica Catolica se impotrivesc declaratiilor Papei Francisc.
google-analytics.com