Ziarul Lumina: Vizita Papei Francisc la Patriarhia Romana (Autor: Marius Nedelcu)
Sanctitatea Sa Papa Francisc va efectua in perioada 31 mai-2 iunie 2019 o vizita in tara noastra. Programul evenimentului cuprinde o intrevedere la Palatul Patriarhiei cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane, vineri, 31 mai 2019, de la ora 15:45. Aceasta intrevedere va fi urmata de vizita Papei Francisc la Catedrala Nationala, la ora 17:00, transmite Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.
Sanctitatea Sa Papa Francisc va intreprinde o vizita in tara noastra la invitatia Presedintelui Romaniei, a autoritatilor statului si a Bisericii Catolice din Romania. Biroul de Presa al Patriarhiei Romane transmite ca vineri, 31 mai, Papa Francisc se va intalni cu Patriarhul Romaniei si cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane si va vizita Catedrala Nationala, dupa urmatorul program: Vizita Papei Francisc la Patriarhia Romana cuprinde o intrevedere in Palatul Patriarhiei cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane, vineri, 31 mai 2019, de la ora 15:45. Aceasta intrevedere va fi urmata de vizita Papei Francisc la Catedrala Nationala, unde va fi primit, la ora 17:00, de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, care va rosti un cuvant de salut pascal, urmat de un cuvant de raspuns al Sanctitatii Sale”.
In cadrul vizitei la Catedrala Mantuirii Neamului vor exista doua momente consecutive cand se va rosti rugaciunea Tatal nostru” in limba latina si in limba romana.
- Programul vizitei din Catedrala Nationala cuprinde rostirea rugaciunii Tatal nostru, in limba latina, urmata de cantari pascale catolice. Dupa terminarea acestora, va urma rostirea rugaciunii Tatal nostru, in limba romana, urmata de cantari pascale ortodoxe. Programul nu cuprinde oficierea unui serviciu liturgic comun, ci momente muzicale distincte si consecutive, conform hotararii Sfantului Sinod si practicii din diaspora romana cand se foloseste acelasi lacas de cult. La iesirea din Catedrala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si Papa Francisc vor saluta credinciosii prezenti cu salutul pascal: Hristos a inviat!, transmite Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.
Cei care doresc sa asiste la eveniment sunt asteptati pe esplanada Catedralei Nationale, incepand cu ora 14:00. Televiziunea TRINITAS TV a Patriarhiei Romane va transmite integral si in direct evenimentul.
Dupa vizita, Catedrala Nationala va ramane inchisa accesului public, deoarece vor fi reluate lucrarile de finisare a constructiei, mai informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

(Sursa: ziarullumina.ro)