Cautare

291 de rezultate pentru "sompozion stiintific" (3.24 secunde)
univ. dr. Ion Calafeteanu, director stiintific al IRRD, precum si de catre cei doi autori: Florian Banu si Liviu Taranu.
Sambata, 11 mai, a avut loc un, la Accademia di Romania, Simposionul stiintific dedicat Columnei lui Traian. Dupa salutul directorului, prof.
Pentru a minimiza erorile, analistul de intelligence proceseaza informatia in mod obiectiv, stiintific, uneori si intuitiv, intotdeauna cu respectarea eticii si legalitatii.
Potrivit institutiei, pisici negre, mamifere ‘vampir‘, insectivore ‘demoni‘ si alte creaturi, care infricoseaza lumea de secole, vor fi supuse cercetarii pentru a descoperi adevarul stiintific, in cadrul unui ghidaj special, menit a face dreptate speciilor pe nedrept acuzate ca fiind mesageri ai raului.
Initiatorii proiectului stiintific au tinut cont de atractiile principale ale chipului omenesc, printre care pozitionarea ochilor, a nasului, gurii si urechilor, ca mai apoi sa compare gradul de simetrie rezultat pentru fiecare participant in parte.
Actul normativ prevede ca Ziua Limbii Romane urmeaza sa fie sarbatorita de autoritatile publice din Romania si de reprezentantele diplomatice din strainatate, inclusiv de Institutele Culturale ale Romaniei sau alte institutii romanesti din strainatate, 'prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative si artistice cu caracter evocator sau stiintific consacrate istoriei limbii romane'.
Haideti sa cautam impreuna aceste vietati in Muzeu, si sa descoperim adevarul stiintific despre ele! Ghidajele tematice se vor desfasura pe tot parcursul zilei, cu incepere de la orele:
Oare cei responsabili de aceste obiective, fie ei din mediul stiintific, fie ei politicieni, nu stiu, nu-i duce capul sau sunt rau intentionati?Ei bine, in acest context, parca putem intelege situatia incredibila si impardonabila pe care o prezint mai jos.
Lasand gluma la o parte, poate nu stiati, dar este dovedit stiintific ca femeile sunt mai sensibile decat barbatii in fata frigului, resimtindu-l cel mai puternic la extremitati, maini si picioare.
Conform acesteia, Ziua limbii si teatrului idis poate fi organizata de catre autoritatile publice centrale si locale si de institutiile aflate in subordinea sau coordonarea acestora, de catre societatea civila si de persoane fizice si juridice, prin organizarea si/sau participarea la programe si manifestari culturale, educative, artistice, cu caracter social sau stiintific, consacrate promovarii limbii si teatrului idis.
Anca Tudorancea - Secretar stiintific, Centrul pentru Studierea Istoriei Evreilor din Romania; Moderator: Conf. dr. Felicia Waldman - Universitatea din Bucuresti;
Fie ca se afla in fata unui text literar, fie a unuia stiintific, eseistic, filosofic, tehnic etc., cititorul are o participare activa in timpul actului lecturii, stabilind in mod natural un pact de cooperare atat cu autorul si lumea sa textuala, cat si cu ceilalti cititori, fenomen ce apare cu atat mai evident in timpul sesiunilor de lectura petrecute in spatiu public, in timpul lecturilor facute impreuna.
- Sunt gata sa-ti explic totul, stiintific, a spus El, empatic. In fiecare om, chiar si in cel mai decazut, exista o vointa involuntara, o constiinta inconstienta o frumusete bruta, o unitate zdrobita, care striga, cerandu-si vindecarea.
Filmul a fost realizat cu sprijinul stiintific al academicianului Alexandru Surdu care a studiat pret de mai multi ani impreuna cu filosoful Constantin Noica caietele lui Eminescu.
Stefania Dinu, istoric, director stiintific al Muzeului National Cotroceni. Evenimentul va avea loc vineri, 20 decembrie de la ora 18:00, in Sos.
Este autorul celebrei demonstratii cu pixelul albastru, un fel de part stiintific, scornit pentru a-l scoate pe comandantul Traian Basescu din incurcatura cu palma data unui copil in timpul campaniei electorale.
Metabolic balance este un concept de nutritie care printr-un plan individual, dezvoltat din punct de vedere medical si stiintific, imbunatateste calitatea vietii si sanatatea.
In domeniul literar-stiintific, Gusti a infiintat si a condus revistele "Arhiva pentru stiinta si reforma sociala" (1919 - 1943) si"Sociologie romaneasca" (1936 - 1944).
Ovidiu Bajenaru, membru al Comitetului Stiintific Medical al Societatii de Scleroza Multipla din Romania. Debutul bolii are loc in majoritatea cazurilor la persoane cu varste intre 20 si 40 de ani, fiind cea mai invalidanta afectiune a adultului tanar.
Si tot aici am infiintat si catedra de toxicologie si farmacologie clinica, de nivel stiintific contemporan, unica din tara. S-a facut totul pentru a forma cadre, specialisti care sa stie sa trateze intoxicatii acute.
google-analytics.com