libersaspun.3netmedia.ro - "Amorsarea" Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si "Epoca de Aur" in documentele Securitatii

Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 ( IRRD) a organizat impreuna cu Fundatia Europeana Titulescu lansarea volumelor "Amorsarea" Revolutiei - Romania anilor ’80 vazuta prin ochii Securitatii de Florian Banu si Romanii in "Epoca de Aur". Corespondenta din anii ’80 de Liviu Taranu. Cele doua volume editate de catre IRRD in cooperare cu Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) si aparute la Editura Cetatea de Scaun infatiseaza pe baza de documente inedite provenite din arhivele fostei Securitati situatia economica, sociala si culturala a Romaniei in anii ’80, precum si starea de spirit a poporului roman in ultimii ani ai regimului Ceausescu.
Lansarea a avut loc marti, 26 februarie 2013, la sediul Fundatiei Europene Titulescu din Bucuresti (Soseaua Kiseleff nr. 47), si a fost urmata de o dezbatere legata de evenimentele care au premers izbucnirea Revolutiei Romane din Decembrie 1989.
Volumele au fost prezentate de catre Ion Iliescu, presedintele Colegiului National al IRRD, Dinu Zamfirescu, membru al Colegiului CNSAS, prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, director stiintific al IRRD, precum si de catre cei doi autori: Florian Banu si Liviu Taranu.